Sanayici EXPO'da kendi bahçesini kuracak


Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), EXPO 2016 Antalya'da bahçe kuracak. Bahçede, Antalya OSB'nin kendi serasında yetiştirilen çiçekler ve bitkiler sergilenecek.

EXPO 2016 Antalya'da oluşturulacak 500 metrekarelik Antalya OSB'nin kurumsal bahçesinde Türk sanayi sektörü temsil edilecek. Bahçede; çiçek ve çocuk temasının yanı sıra 'Bu toprakları sanayi ile kalkındırıyoruz' teması işlenecek. EXPO Kulesi ve Kongre Merkezi'nin bulunduğu bölgede kurulacak bahçenin 400 metrekarelik bölümüne Antalya OSB'nin kendi serasında yetiştirdiği yaklaşık 6 bin adet mevsimlik çiçek, bin adet çalı grubu bitkisi ve çeşitli türlerdeki ağaçlar ekilecek. Proje kapsamında alana ayrıca süs havuzu, çocuk oyun parkı, dinlenme ve sergi alanları yapılacak. 100 metrekarelik alana inşa edilecek 6 buçuk metre yüksekliğindeki tanıtım salonunun üzeri ise tamamen toprak ve yeşil alanla kaplanıp bina üzerinde bir seyir bahçesi oluşturulacak.

EXPO 2016 alanındaki çalışmaların mart ayı ortalarında başladığını belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "Doğa ve çevre hassasiyeti ile ön plana çıkan, bu hassasiyetini en yeşil ve en çevreci OSB ödülleri ile taçlandıran Antalya OSB'nin, çiçek ve çocuk temalı bir organizasyonda yer alması gerçekten çok anlamlı. Çünkü EXPO 2016 Antalya'nın bünyesinde barındırdığı düşünce, bizlerin uzun süredir üzerinde hassasiyet gösterdiği ve bu minvalde hareket ettiği şeylerle birebir örtüşüyor. Çünkü bizler çocuklarımızdan emanet aldığımız bu toprakları dokusuna zarar vermeden ve de kalkındırarak onlara layığıyla teslim etmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

2012 yılından bu yana kendi seralarında ürettikleri çiçekleri ve bitkileri ücretsiz olarak sanayicilere dağıttıklarını kaydeden Bahar, "Bölgemizde başlattığımız doğa ve çevre bilincini EXPO 2016 sayesinde daha geniş kitlelere ulaştırma şansını yakalamış olacağız. Tabi ayrıca uluslararası arenada önemli bir yere sahip bu dev organizasyonda hem bölgemizi hem de sanayi sektörünü tanıtıp Antalyamızın marka değerine katkıda bulunma onuruna erişeceğiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Sanayici EXPO'da kendi bahçesini kuracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER