Sanayiciden Milli Eğitim Bakanına: Mesleği olan kalifiye eleman bulamıyoruz

Sanayiciden Milli Eğitim Bakanına: Mesleği olan kalifiye eleman bulamıyoruz

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yetişmiş insan gücünün olmamasından dert yandı. Devletin organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açarak eleman yetiştirilmesi konusunda kendilerine destek çıkmasını istedi. Arsa ve okul binasını sanayi odası olarak kendilerinin karşılayacağını belirten Özaydemir, "Sanayicimiz yatırım yapmak istiyor ancak kalifiye elemanı zor bulduğundan bu yatırımlarını bekletiyor. Şu an mesleği olan en az 300 ile 500 adam bulun, biz de hemen onları işe yerleştirelim. Devletin bu konuda bizleri desteklemesi gerek." dedi.

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Nabi Avcı, partisinin diğer adaylarıyla seçim çalışmalarını sürdürüyor. Adaylarla birlikte köy ve ilçeleri gezerek yatırım sözü veren Bakan Avcı, vatandaşlardan oy istiyor, yarım olan yatırımların ise tamamlanacağı sözünü veriyor. Bakan Avcı, bu kez Eskişehir Sanayi Odası'nda sanayicilerle bir araya geldi. Avcı burada yaptığı değerlendirmede "Eskişehir Sanayi Odası ve sanayiciler olarak siyasetten ya da merkezi hükümetten neler bekliyoruz bunu yerinde incelemek buradayız." dedi.

'2023 HEDEFİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN BÜYÜME HER YIL YÜZDE 7 OLMALI'

ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Oda tarafından uzun yıllardır siyasilere hazırlanıp verilen 'Eskişehir Sanayi Odası'nın Milletvekili Seçimi Öncesi Görüşleri' kitapçığını yeniden ileterek, konu hakkında bir de sunuş gerçekleştirdi.

Başkan Özaydemir, yaptığı değerlendirme sunumunda, Türkiye'nin 2023 vizyonun gerçekleşmesi için büyümenin her yıl yüzde 7 olması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda hükümetin ve sanayicilerin el sıkışması gerektiğini, çözüm üreterek Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşabilmesi için sanayideki büyümenin yüzde 7'lere çıkarılması gerektiğini kaydetti.

'KALİFİYE ELEMAN OLMADIĞINDAN SANAYİCİMİZ YATIRIMI BEKLETİYOR'

Özaydemir, sanayicilerin en büyük sıkıntılarından birinin ise yetişmiş insan gücünün olmaması olduğunu vurguladı. Özellikle bugün Eskişehir'de yetişmiş insan gücüne çok ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Özaydemir, "Hemen şu an mesleği olan en az 300 ile 500 adam bulun, biz de hemen onları işe yerleştirelim. Sanayicimiz yatırım yapmak istiyor ancak kalifiye elemanı zor bulduğundan bu yatırımlarını bekletiyor." diye konuştu.

Oda olarak bu konuda projeler ürettiklerini aktaran Özaydemir, ancak devletin de bu konuda kendilerine desteklemesi gerektiğini anlattı. Özaydemir, şöyle dedi: "Örneğin Türkiye'de içerisinde Eskişehir'in olduğu 10 OSB'de eğitim masrafları devletimiz tarafından karşılanan meslek liseleri yapın bu işi büyük oranda çözeriz. Okul binası, arsası gibi gereklilikleri de biz OSB olarak karşılamaya hazırız."

'SAVUNMA VE HAVACILIK VADİSİNİN KURULMASI İÇİN DESTEK SAĞLANMALI'

Eskişehir'i yakından ilgilendiren bir diğer konunun da havacılık alanında yapılacak destekler olduğuna işaret eden Özaydemir, kentin Savunma ve Havacılık Endüstri Bölgesi kurulması konusunu desteklemesi gerektiğini söyledi. Özaydemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Ankara-Eskişehir arasında kuracağımız havacılık vadisi hem bize hem ülkemize büyük bir katkı sağlayacaktır. Ankara gövdeyi üretirken biz de diğer önemli kompanentler ile motoru üretebilir, birlikte müthiş işler başarabiliriz. Bu yüzden Eskişehir Savunma ve Havacılık Endüstri Bölgesine sahip çıkmalıyız." CİHAN
<< Önceki Haber Sanayiciden Milli Eğitim Bakanına: Mesleği olan kalifiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER