Sancak, Erdoğan aşkının ilk meyvesini aldı

Erdoğan’ı tüm ailesini feda edecek kadar sevdiğini açıklayan Ethem Sancak’ın ‘aşkı’nın sebebi anlaşıldı. Sancak’ın Emniyet’in 100 TOMA alımını öngören gizli ihalesini kazandığı ortaya çıktı.

Sancak, Erdoğan aşkının ilk meyvesini aldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ilan-ı aşk eden, geçtiğimiz günlerde de “Anam, babam, eşim çocuklarım Erdoğan’a feda olsun” diyen işadamı Ethem Sancak’ın Cumhurbaşkanı aşkının nerden geldiği anlaşıldı. Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker’in dünkü köşe yazısına göre aşkın temeli TOMA ihalelerine ve BMC’nin Katarlı ortağına kadar uzanıyor. 
 
Yazısında BMC’nin Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) gizli TOMA ihalelerinde aslan payını aldığını ifade eden Toker, son olarak da EGM ile yapılan anlaşmaya kapsamında 100 TOMA’nın Temmuz 2015’de teslim edileceğini belirtti.
 
KATARLI ASKERİ ATEŞE!
 
BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi 751 milyon lira bedelle alan Es Mali Yatırım’ın unvan değişikliğiyle BMC Otomotiv olmasının ardından yaşanan gelişmeleri kaleme alan Toker, Sancak’ın BMC’deki yüzde 49 payını Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstrisi’ne satmasıyla şirketin ortaklarından birinin halen Katar’ın Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği görevini resmen sürdüren Hemaid Abdulkareem Al Hajri olduğunu dile getirdi. 
 
Toker, bu ortaklık yapısının şekillenmesiyle BMC’nin olağanüstü genel kurulla ana sözleşmesini kara, deniz, hava, zırhlı; her türlü savunma aracıyla yedek parçalarının üretim, satış, modernizasyon ve ticareti olarak değiştirdiğini belirtti. Toker, bu hamlenin ardından da şirketin konularından birinin ‘yurtiçi ve yurtdışında açılan ihalelere katılmak, sözleşme yapmak’ olarak belirlendiğini ifade etti.
 
Toker, Al Hajri’nin Türkiye’de kamu ihalelerine katılan önemli bir şirketin ortaklarından biri olmasını şöyle anlattı: “Türkiye’de kurulu bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görünen Al Hajri’nin pozisyonunun Viyana Konvansiyonu’na uygun olup olmadığı soru işareti. Diplomatik dokunulmazlığa sahip bir kişi, görev yaptığı ülkede, ticaret şirket yönetimine girip kamu ihalelerine katılabilir mi?” 
 
Katar Büyükelçiliği’nden henüz yazılı bir yanıt alamadığını vurgulayan Toker, IDEF Fuarı’nın BMC’nin yanmaz TOMA üretimini teyit ettiğini belirtti.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Sancak, Erdoğan aşkının ilk meyvesini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER