'Sandık gelirse döviz düşer'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Aralık 19 2021
CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim çağrısını yeniledi. Sandığın gelmesiyle birlikte döviz düşeceğini ileri süren Kılıçdaroğlu iktidara yüklendi. "Altı oktan birinin milliyetçilik olduğunu vurgulayarak “Milliyetçilik parasını pul etmeyendir. Parayı pul edeceksin, el oğlundan aldığın parayla ‘Acaba ben doları düşürür müyüm?’ diyeceksin. Olmaz böyle milliyetçilik” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’de bir dizi ziyarette bulundu. İlk olarak Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ekonomideki gelişmeleri görüştük. Gidişat pek parlak değil. Döviz kontrol edilemiyor. Hükümet büyük bir kayıtsızlık içinde” dedi. Faiz kararından sonra yaşananları “endişe verici” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, “Yapılması gereken, ülkeyi yönetenler ülkeyi seviyorsa bir an önce sandığı getirsinler. Sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Türkiye’nin daha büyük sıkıntılara girmeye tahammülü yok. Baskıyla, terörle Türkiye’nin, demokrasinin önünü kesmek doğru değildir” dedi. 

Kılıçdaroğlu daha sonra partisinin Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin çok zor koşullardan geçtiğini görüyoruz. Benim taşıdığım karamsarlığı eminim siz de taşıyorsunuz, 84 milyon taşıyor. Herkeste aynı kaygı var. ‘Nereye gidiyoruz? Bir çıkış var mı?’ diyorlar. Herkese şunu söylüyorum: Bizim ülkeyi nasıl kaliteli yöneteceğimizi görmek istiyorsanız belediye başkanlarımıza bakın. O zaman içlerine biraz su serpiliyor” ifadelerini kullandı.

‘YASADIŞI ENGELLER’

“Yapmamız gereken kavgalardan arınarak daha güzel bir geleceğe toplumu hazırlamaktır” diyen Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarım önlerine engel çıkarıldığını, bunlardan bazılarının yasadışı olduğunu biliyor. Ama şikâyet etmeden o engelleri aşıyorlar. Şikâyetin arkasına saklanmak beceriksizliktir” dedi. 

‘TÜRK LİRASI’NI ERİTTİLER’

Belediyelerinin Kara Kış Fonu kapsamında yaptığı çalışmaları aktaran Kılıçdaroğlu, “Biz onların devasa bütçeleriyle yapamadıklarını belediye bütçeleriyle yapıyoruz. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var. 80 bin 450 aileye

Bu haberler de ilginizi çekebilir