Yalova Belediyesi AKP'ye mi geçecek CHP'de mi kalacak?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 4 2020
CHP'li belediye başkanı Vefa Salman'ın görevden alınmasının ardından Yalova'nın yeni belediye başkanının belirlenmesi için süreç başlıyor.
İçişleri Bakanlığı'nın Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman'ı görevden uzaklaştırmasının ardından 6 Mart'ta belediye meclisinde başkanlık seçimi yapılacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yarın AKP'nin adayını belirlemek için Yalova'ya gidecek.
sol.org.tr'de yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı'nın belediyede yürütülen "zimmet soruşturması" nedeniyle geçici olarak görevden aldığı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’dan boşalan koltuk için 6 Mart’ta belediye meclisinde yeni başkan seçimi yapılacak.
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki'nin AKP’nin adayının kim olacağını belirlemek üzere, yarın Yalova’ya gideceği belirtildi.
31 meclis üyesinin bulunduğu Yalova Belediyesi’nde, üyelerin 15'i AKP, 2'si MHP, 14'ü ise CHP'den seçilmişti. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklanması ile CHP’nin belediye meclisindeki üye sayısı 13’e düştü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Vefa Salman'ın görevden alınmasına tepki göstererek Salman'ın belediyedeki hukuksuzluğu ortaya çıkaran kişi olduğunu söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!2.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?3.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!4.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'5.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...
6.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?9.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!10.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...

Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın d...


