Sanık: Beni öldürecekler

Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol, dün tutuklandı. Çıkarıldığı mahkemede, “Aydın ve İstanbul Emniyet'inde dolaylı yollardan hapiste infaz edileceğim söylendi.” ifadeleri kullandı.

Sanık: Beni öldürecekler

Aydın Söke'de üç gün önce yakalanan Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol tutuklandı. 

İstanbul'a getirilen Akkol mahkemede, 1999 yılında aynı cinayetten tutukluyken cezaevinde infaz edilen Mustafa Duyar'ı hatırlattı: “3 gündür gözaltındayım. Aydın ve İstanbul emniyetinde dolaylı yollardan hapishanede infaz edileceğim söyleniyor.” 

Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikastı sebebiyle 20 yıldır aranan ve yeni bir eylem hazırlığı içindeyken yakalanan İsmail Akkol, dün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 

Adliye etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken şüpheli kar maskeli, çelik yelekli ve silahlı 4 polis tarafından İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 

İsmail Akkol, kimlik tespiti sırasında bir işte çalışmadığı, aylık geliri olmadığı ve sabıkasının bulunmadığını belirtti. Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz, şüphelinin yüzüne yakalama kararını okudu. 

Avukat Özgür Yılmaz “Müvekkilim iddianameyi okuyamadı. Biz de iddianameyi vekalet çıkaramadığımızdan alamadık.” dedi. Mahkeme heyeti sanığı “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs” suçundan Silivri Cezaevi'ne gönderdi. Akkol'un duruşması 6 Nisan'da görülecek. Ayrıca Sabancı suikast sanığıyla birlikte yakalanan Fadik Adıyaman da başka bir dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için Bakırköy Kadın Cezaevi'ne yollandı.

Bu arada İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Aydın'daki ifade tutanakları ortaya çıktı. Buna göre ‘etkin pişmanlıktan' yararlanabilecekleri hatırlatılan Akkol ve Adıyaman'ın ifadesi sadece 15 dakika sürdü. İki şüpheli 5 soruya “Susma hakkımı kullanıyorum.” diyerek cevap vermedi. Bu arada emniyetteki alarm kaldırılmadı. Yunanistan'dan Türkiye'ye girdiği ileri sürülen DHKP-C'li Hasan Biber ile beraberindeki bir kişiyi yakalamak için çalışmalar sürüyor.

ZAMAN
<< Önceki Haber Sanık: Beni öldürecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER