Şanlıurfa'ya İstiklâl Madalyası verildi


Şanlıurfa'ya, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği mücadeleyle büyük kahramanlık göstermesi münasebetiyle İstiklâl Madalyası takdim edildi. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıldönümü olan 11 Nisan'da kent İstiklal Madalyası'na kavuştu. TBMM'de geçtiğimiz hafta yapılan oylamada Şanlıurfa'ya İstiklâl Madalyası'nın verilmesi önerisi oybirliği ile kabul edilmişti.

İstiklâl Madalyası takdimi için Şanlıurfa GAP Spor Salonu'nda tören düzenlendi. Aynı zamanda Şanlıurfa'nın 96. kurtuluş yıldönümünün de kutlandığı törene; Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman, eski Meclis başkanları Yıldırım Aktuna, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, Başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere kabinenin tüm bakanları ile Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından davetlilere Şanlıurfa tanıtım filmi izletildi; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibi tarafından Urfa'nın kurtuluş mücadelesi oyunu sahnelendi. Oyun sırasında Davutoğlu'nun duygulandığı gözlendi.

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın kahramanlık madalyasını hak ettiğini belirterek, teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise "Urfalılar, 96 yıl önce Fransız işgaline karşı tek vücut karşı koyduysa, bugün de terör karşı dimdik ayakta. Devletinin ve milletinin yanındadır. Terör Şanlıurfa'da asla yüz bulamamıştır, bulamayacaktır." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, "Şanlıurfa için bugün tarihi gün. Şanlıurfa için gurur günü. Şanlıurfa için kurtuluş günü, Urfalının destan yazdığı günüdür. İstiklal Madalyası'nı alma günü. Şanlıurfalıların coştuğu bir gün... Şanlıurfa'nın yiğit evlatları 96 yıl önce canları ile kanları ile tarih yazdılar. O tarihi okuyamayanlar, okumaktan aciz olanlar, birlik, beraberliğimize, huzurumuza kast etmeye çalışanlar, başaramadınız. Bundan sonra da başaramayacaksınız. Şanlıurfa'nın mazisine, geçmişine, Onikilerine toslayacaksınız ve yerle yektan olacaksınız. Suriyeli kardeşimize ekmeğini paylaşıyor. Varsa muhtaç olan başka insanlarla da Şanlıurfalılar ekmeğini paylaşmaya hazır. Biz ekmeğimizi, lokmamızı paylaşırız. Ekmeğimizi böleriz, ama asla ve asla vatanın bölünmesine müsamaha göstermeyiz." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman de, "Bu mutlu günde TBMM'nin oy birliği aldığı karar icra etmek üzere TBMM Başkanlığı gibi faziletli görevini yapmış zatlarla bu istiklal madalyasını sunmaya geldik." dedi.

Konuşmaların ardından İstiklâl Madalyası; TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Davutoğlu, TBMM eski başkanları Yıldırım Akbulut, İsmet Sezgin ve Cemil Çiçek tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve askeri yetkililere madalya teslim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şanlıurfa'ya İstiklâl Madalyası verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER