Şansal Büyüka'dan Fenerbahçe için müthiş iddia

Duayen spor yazarı Şansal Büyüka, Fenerbahçe'nin geleceğine ilişkin çok çarpıcı görüşler ortaya attı. Sarı lacivertlilerden çok fazla sayıda oyuncunun gideceğini öne süren Büyüka, özellikle Mehmet Topal ve Gökhan Gönül hakkında önemli iddialarda bulundu.

Şansal Büyüka'dan Fenerbahçe için müthiş iddia

Milliyet gazetesinin dünkü sayısında Bilal Meşe'nin sorularını yanıtlayan Şansal Büyüka'nın görüşleri şöyle:

Sarı-lacivertlilerin “kupalı” ve “kupasız” senaryosunu bir tanımlasanız...
Fenerbahçe’de şu anda en büyük senaryo, UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması... Bu anlaşmaya göre artık istediğin gibi para harcamak yok. Yani deniz bitti. Fenerbahçe artık istese de öyle sansasyonel, popülist, geçmişinde büyük kariyeri olan oyuncuları bol keseden alamaz. Ayrıca almamalı... Diego, Nani, Van Persie, ne yaptılar? Aldıklarının karşılığını verdiler mi, büyük kariyerlerini ve şöhretlerini Fenerbahçe için kullanabildiler mi? Ayrıca artık sattığından gelen para ile, aldığına harcadığın para arasında bir denge olacak. Kimbilir bu UEFA uzlaşması belki de Fenerbahçe’nin lehine oldu. Aylar önce yazdım, keşke devre arasında Nani ve Van Persie için Çin’den gelen toplamı 40-42 milyon euroyu bulduğu söylenen teklifi kabul etseler, futbolcuları da ikna etseler ve gönderselerdi.

Pereira, son günlerin moda deyimi ile “düşük profilli” bir hoca... Ayrıca sözleşmesi varken gönderilirse, yardımcıları ile birlikte ciddi bir tazminat doğuyor. Gidene ver, gelene ver, Fenerbahçe hoca için bu kadar fazla yükü zor taşır. Ayrıca Pereira, takım savunması ve mücadelesi adına kötü işler yapmadı. Ama hızlı hücumda sınıfta kaldı. Futbolcular elinde parlamadı, paslandı. Ozan Tufan milli takımda, o takımın en iyisi oluyor, Fenerbahçe’de oynayamıyorsa, oynadığında da bir şey yapamıyorsa, bunun suçu kimde? Şenol Güneş’in elinde pasını silip parlattığı çok oyuncu var, Pereira’da kim var?

Fenerbahçe’den çok oyuncunun gideceği kesin... Gitmeye başladılar bile... Gökhan için Beşiktaş, Mehmet Topal için Galatasaray hazır bekliyor. Hemen belirteyim, bu iki oyuncu, menajerlerinin görüşmeye alınmamasından son derece rahatsız... UEFA uzlaşmasından sonra Fenerbahçe eskisi kadar rahat transfer yapamaz. Kesinlikle bonservis bedeli olmayan futbolcu arayacaktır ki, bu da Fenerbahçe’nin lehine olur. Hiç olmazsa daha seçici davranır.

Fenerbahçe milyon dolarları harcayıp şöhretli futbolcuların geçmişini satın almaktan artık vazgeçmeli... Bu kadar acı tecrübe yeter... Fenerbahçe, Fenerbahçe’nin bugünlerini ve yarınlarını kurtaracak, takıma aidiyet duygusu taşıyacak oyuncuları bulmalı. Fenerbahçe iyi bir takım kurmak için, birbirini tamamlayıcı iyi oyuncular bulmalı... Görüyoruz ki, iyi oyuncu alarak, iyi takım kurulmuyor.



KAYNAK: HÜRRİYET
<< Önceki Haber Şansal Büyüka'dan Fenerbahçe için müthiş iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER