Sapanca Gölü, özel hükümlerle korunacak


Sakarya'nın tamamı, Kocaeli'nin bir kısmının de yaz aylarında içmesuyunu karşılayan Sapanca Gölü özel hükemlerle korunacak.

Sapanca'nın korunması için Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Su ve kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'in yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, İSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Sağlık, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Atilla Toprak ve Sebahattin Belik ile kurumlarda görevli daire başkanları, hukuk müşavirleri ile çevre mühendisleri katıldı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, Sapanca Gölü'nün yüzde 88'i Sakarya'nın sınırları içerisinde bulunduğunu belirtti. Sapanca Gölü'nün bölgenin önemli bir içmesuyu kayrağı olduğunu ifade eden Kınacı, "Uzun yıllar içmesuyu ihtiyacını karşılaması için Sapanca Gölü, büyük önem arz ediyor. Sapanca Gölü'nün korunması konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah gölün korunması noktasında paydaş kurumlarımız arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Çok verimli bir toplantı oldu. Toplantıdan çıkan sonuçları bir hüküm haline dönüştürerek, uygulamaya safhasına getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah gölün korunması noktasında paydaş kurumlarımız arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğiz." diye konuştu.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise Sapanca Gölü'nün gelecek nesillere en güzel şekilde bırakabilmek için çalışmaların gece gündüz devam ettiğini vurguladı. Sapanca Gölü'nü en iyi şekilde korumaya çalıştıklarını dile getiren Keleş, şunları kaydetti: " Bu kapsamda gölümüzün korunması ile ilgili yaklaşık 100 milyonluk yatırımı hayata geçirdik. Gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sapanca Gölümüzü anlık takip ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz toplantıya da büyük önem veriyoruz. İnşallah yürütülen bu çalışmalar Sapanca Gölümüzün su yönetiminin sürdürülebilirliği açısından tüm paydaş kurumlara önemli katkılar sağlayacaktır."
CİHAN
<< Önceki Haber Sapanca Gölü, özel hükümlerle korunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER