Sapanca gölünde iki farklı uyarı tabelası kafa karıştırıyor


Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan Sapanca Gölü, yaz sıcağında serinlemek isteyenlerin en gözde yerleri arasında bulunuyor. 'Suyu içilebilir nadide göller' arasında bulunan Sapanca sahilinde birkaç metre arayla konulan ve yüzme konusunda farklı uyarılar içeren iki tabela görenleri şaşırtıyor.

Gölün Kırkpınar sahilinde bir iskelenin sağında bulunan levhada, "Göle girmek, yüzmek tehlikeli ve yasaktır' uyarısı bulunurken diğer yandaki levhada ise 'Göle girmek yüzme bilmeyenler için tehlikeli ve sakıncalıdır' ikazı yer alıyor.

Her iki uyarı tabelasına rağmen çoluk çocuk gölde yüzüyor. Aynı konuda farklı iki uyarı levhası görenler, "Bir uyarı levhasında yüzme bilsen de bilmesen de göle girmenin yasak olduğu kesin olarak belirtiliyor. Diğer levhada ise göle girmenin yüzme bilmeyenler için tehlikeli olduğu kaydediliyor. Şimdi gölde yüzmek yasak mı, değil mi? Onu anlamadık. Uyarı tabelalarında uyarının hangi kurum tarafından yapıldığı da belli değil. Tabelada uyaran kurumun ismi yok." diye tepki gösterdi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (SASKİ) edinilen bilgiye göre ise gölde yüzmek yasaklanmış değil. SASKİ yetkilileri gölün dibinin bölgelere göre değişmekle birlikte yer yer balçık ve bitki örtüsüyle kaplı olduğu bilgisini vererek, yüzmenin sakıncalı olduğunu kaydediyor. Bazı bölgelere kendileri, bazı bölgelere ise civar işletmelerin uyarı levhası koyduğu belirtiliyor. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER