Sapanca - Kocaeli karayolu kapandı

Kurtköy'de derenin taşması sonucu Sapanca - Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı.

Sapanca - Kocaeli karayolu kapandı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde çok sayıda evi su bastı. Kurtköy'de derenin taşması sonucu Sapanca - Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı. 

Meteoroloji'nin aşırı yağış uyarısında bulunduğu Sakarya'da etkili olan yağış, su baskınlarına neden oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, saat 01.20 itibariyle son 6 saatte Sakarya'nın Ferizli ilçesinde metrekareye 125 kilogram, Sapanca ilçesine 59 kilogram yağış düştü. Sapanca'da Dibektaş, Kurtköy, Yenimahalle, Göl ve Ünlüce Mahalleleri ile sahil kesiminde su baskınları yaşandı. Çok sayıda evi su bastı. Kurtköy'de derenin taşması sonucu Sapanca-Kocaeli karayolu ulaşıma kapandı. AFAD ekipleri, evlerinde mahsur kalanları kurtardı. 

Kapanan karayolunun ulaşıma açılması için dere yatakları ve suların taşıdığı topraklar işmakinelerince yoldan temizleniyor. Ferizli ilçesi Gölkent Mahallesi'nde de su baskını nedeniyle evde mahsur kalan bir kişi iş makinesiyle kurtarıldı. 

Yağış nedeniyle kent merkezinde caddeler göle döndü. 32 Evler Mahallesi D-100 bağlantı yolu Beşköprü kavşağı ile Karaman Mahallesi girişinde büyük su birikintisi oluştu. Su birikintisine giren araçlar yolda kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bağlı ekipler, kapanan mazgalları açmak için yoğun çaba harcadı. Bölgede sağanak yağışın etkisi devam ediyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Sapanca - Kocaeli karayolu kapandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER