Sapıklar beraat etti

Eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e "kaset iddiasıyla hakaret" davası karara bağlandı. Mahkeme, bu iddiayı bir televizyon programında ortaya attıkları iddia edilen sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın suç işleme kastı yeterince tespit edilemediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Erdoğan, iğrenç kasetleri nasıl da kullanmıştı!

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3’üncü celsesi görülen duruşmaya, “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 2 yıl 4’er aya kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar Latif Erdoğan ve Cemil Barlas katılmadılar. Şikayetçi Meral Akşener’in de katılmadığı duruşmada tarafları, avukatları temsil etti.

“EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSINLAR”

Meral Akşener’in avukatları, “Sanık Cemil Barlas’ın müvekkilimizin kaseti olduğu, cemaatin eseri olduğu yolundaki tweet’leri ve Latif Erdoğan’ın TV programında beyanları vardır. Bununla ilgili de soruşturma evrakı vardır. Sonuç olarak sanıkların iyi niyetli olmadıkları kanaatindeyiz. Bu nedenle yasa maddesinin en üst sınırından cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

BERAATLERİNİ İSTEDİ”

Sanıkların avukatı ise Cemil Barlas’ın şikayetçiye ait kaset olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını, Latif Erdoğan’ın ise Meral Akşener’e ait bir kasedin olduğunu ancak kasedi izlemediğini, içeriğini bilmediğini söylediğini belirterek beraatlerini talep etti. Hakim, sanıkların suç işleme kastı yeterince tespit edilemediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında, “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan 1 yıl 2’şer aydan 2 yıl 4’er aya kadar hapis cezası isteniyordu.

<< Önceki Haber Sapıklar beraat etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER