Saraçoğlu'nda evlere ve ağaçlara kırmızı kurdele, kaymakamlığa siyah çelenk


Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Saraçoğlu mahallesinin (Namık Kemal mahallesi) boşaltılmasına tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi öncülüğünde Ankara Dayanışması ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun da desteğiyle mahalledeki tüm ağaç ve evlere kırmızı kurdele takıldı. Hukuki sürecin bitmesini beklemeden tahliyelere devam eden Kaymakamlık binasına da siyah çelenk bırakıldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Kaymakamlığı önünde Saraçoğlu mahallesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Candan, Saraçoğlu mahallesinin birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetin yüz akı, mimarlığın yüz akı Saraçoğlu Mahallesi'ne böyle kapıları kırarak girmek yok bir daha, bugün dünya mimarlık ve konut günü. Saraçoğlu Mahallesi mimarlığın ve konutun yüz akı. Çünkü o cumhuriyetin bize emanet ettiği ilk toplu konut olanı. Orada insanlar sadece yaşamaya çalışıyorlar, bu binaları korumaya çalışıyorlar.

İnsanlar evlerden çıkarsa burada ne olacak ya AVM ya ticaret yada söylentilerin dolaştığı TÜRGEV yurtları olacak. Burası bize bırakılmış bir emanet, bir miras. Buradaki ağaçların her biri tescilli. Bu kaymakamlık buraları koruyacak haldeyken kendisi işgalci durumdayken insanları evlerinden çıkartmaya çalışıyor." CİHAN
<< Önceki Haber Saraçoğlu'nda evlere ve ağaçlara kırmızı kurdele,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER