Saran Holding: Soma'ya yaptırdığı spor salonunu açtı


Manisa'nın Soma ilçesine, Saran Holding, eğitim ve spor konusundaki sosyal sorumluluk proje çalışmaları kapsamında 14. spor salonunu açtı.

Soma'da geçen, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasının ardından ilçeyi ziyaret eden ve bölgeye spor salonu yaptırma kararı alan Sadettin Saran, 2 bin 400 öğrencinin faydalanacağı salonu açılışını gerçekleştirdi. İlçeye gelen, Saran ve ünlüler ziyaretini ilk olarak, Soma maden şehitliğine uğrayarak, şehit olan madenci mezarlarını dolaşarak dua edildi.

Soma Cemil Meriç Anadolu Lisesi bahçesindeki 600 metrekarelik alana yaptırılan 250 kişi kapasiteli spor salonunun açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaşı, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Açılışta birde Türkiye'nin efsane basketbolculardan Kerem Gönlüm, Levent Topsakal ile Sinan Akçıl ve Murat Dalkılıç gibi ünlülerde yer aldı. Program saygı duruşu ile İstiklal Marşı okunarak, halk oyunu gösterisi yapıldı.

Açılış konuşmasında Sadettin Saran, Soma'da yaşanan facianın birinci yıldönümünden önce çocukların yüzünü bir nebze gülümsetmek ve onlara bir uğraş olması için spor salonu yapmak istediklerini belirten Saran şunları söyledi: "Bugün burada olduğum için, özellikle gururluyum. Özellikle mutluyum buraya kadar. Bu yaptırdığımız 14. salonumuz çoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmakla beraber buradaki yeri çok ayrı bizim için geçen sene bu elim olay yaşandığında ne yapabiliriz diye değerlendirdik. Bir mütevazi bir spor salonu yapmaya karar çıktı. İnşallah gençlerimize faydalı olur. Çorbada tuzumuz olduğu için çok mutluyum. Toplam 14 bin 500 öğrencimiz bizim spor salonlarımızı kullanıyor, Türkiye genelinde. İnşallah daha nicelerini yapmak kısmet olur. Özellikle teşekkür etmek istiyorum; Kerem Gönlüm gibi, Levent Topsakal gibi spora çok önem vermiş değer vermiş efendi sporcular burada Sinan Akçil ve Murat Dalkılıç burada çok teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmadılar." şeklinde konuştu.

Salonun açılış kurdelesi kesiminden sonra, Soma Fen Lisesi öğrencileriyle Sadettin Saran ve ünlü isimlerinde oynadığı takımla gösteri maçı yapıldı. Maç sonunda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Sadettin Saran'a madenci diplosu hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Saran Holding: Soma'ya yaptırdığı spor salonunu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER