Saray düğmeye bastı, Savcılık harekete geçti

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş hakkında Avukatlık Kanunu kapsamında "görevi kötüye kullanma ve kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarından son soruşturma açılması talebiyle 7 Mart 2019’da iddianame düzenlendiğini, ertesi gün iddianameyi kabul eden Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin de Yavaş’a beyanda bulunması için 10 gün süre içeren tebligat gönderdiğini duyurdu.

SHABER3.COM

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın kuruluşlarında Mansur Yavaş hakkında yer alan haberler üzerine açıklamaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Müşteki Necmettin Kesgin’in avukatları Levent Ekmen ve Özgür Ilgaz’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, avukat Mansur Yavaş hakkında "görevi kötüye kullanmak ve kişilerin huzur ve sükununu bozmak" suçlarından suç duyurusunda bulundukları bildirilen açıklamada, bunun üzerine başsavcılığın, Avukatlık Kanunu’nun 58'inci ve devamı maddeleri uyarınca Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni istediği kaydedildi.

İDDİANAME 7 MART'TA MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Avukatlık Kanunu’nda öngörülen kanuni süreç sonrasında verilen soruşturma ve kovuşturma izinleri üzerine dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na en yakın ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı sıfatıyla Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdi edildiği aktarılan açıklamada, başsavcılığın da 5 günlük yasal süre içerisinde iddianame düzenleyerek son soruşturma açılması talebiyle 7 Mart 2019’da dosyayı Ankara Batı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği ifade edildi.

Açıklamada, iddianameyi ertesi gün kabul eden mahkeme tarafından da ilgiliye beyanda bulunması için 10 gün süre içeren tebligat gönderildiği bildirildi.

 
SİYASİ AMAÇLI BİR SORUŞTURMA

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel ise konuyla yaptığı açıklamada, “Mansur Yavaş ile ilgili ortaya atılan iddiaların tamamının siyaset maksatlı, karalama amaçlı ve önümüzdeki yerel seçim sürecini etkilemeye yönelik bir çaba olduğu, ortalama zeka sahibi her birimizin ortak çıkarımıdır” ifadelerini kullandı.

Özel konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Mansur Yavaş ile ilgili bugün seçim sathı mahalline gelindiğinde, ortaya atılan iddiaların tamamının siyaset maksatlı, karalama amaçlı ve önümüzdeki yerel seçim sürecini etkilemeye yönelik bir çaba olduğu, ortalama zeka sahibi her birimizin ortak çıkarımıdır. Mansur Yavaş ile ilgili Ömer Çelik’in iddia ettiği ve bir gazetenin manşetleştirdiği her şey yıllardır varsa ve Ömer Çelik, AK Parti yıllardır susuyorsa bugün konuşma günü değildir. Bugün Ömer Çelik istiyor, diye bir gazete haber yapıyor, diye Türkiye’nin, Ankara’nın dönüp, bunu konuşacak hali yok. Mansur Yavaş, Ankara’da yavaş yavaş iktidara gelecek. Ondan sonra CHP olarak çok net bir yaklaşımımız var. Bugüne kadar dile getirilmeyip, bugün siyasi saiklerle ele alınan her şey adayımızın nezdinde teflon tavaya atılan bir şey gibidir. Tutmaz, yapışmaz, dökülür. Bu vakitten sonra ahali bunu yemez. Seçimden, adaylıktan hatta adaylık konuşulurken, ‘Yok son 20 gün ankette fark çift rakamlı sayılara çıkmış’, ‘Kırmızı alarm, çamur atmam lazım’. Yemezler.”
<< Önceki Haber Saray düğmeye bastı, Savcılık harekete geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER