Saray hakkında yine çok tartışılacak iddia

Saray'a çıktıktan sonra mesajlarını 'muhtar buluşmaları' adı altında düzenlenen toplantılar aracılığı ile veren Saray, muhtarları doğrudan kendisine bağladı.

Saray hakkında yine çok tartışılacak iddia

Erdoğan'ın talimatı üzerine İçişleri Bakanlığı ile Saray arasında bir program ile doğrudan muhtar hattı oluşturuldu. Yine İçişleri Bakanlığı üzerinden bir muhtar programı geliştirildi. Saray'a bağlı program ile muhtarların sıkıntılarını ve taleplerini Saray'a iletmeleri sağlandı.

Muhtarlarla ilgili yapılan çalışmaların ayrıntıları şöyle:

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleneksel hale getirdiği "Saray'da Muhtar Buluşmaları" hukuki ve teknik altyapı sistemleri ile desteklendi. Yapılan düzenlemelerle muhtarlar dolaylı olarak Saray'a bağlandı. Muhtarların Saray'a bağlanmasına yönelik süreç, 7 Haziran seçimlerinden önce bir talimat üzerine başladı. Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, ilk olarak e-içişleri sistemi üzerinden çalışacak bir Muhtar Bilgi Sistemi programı yaptırdı. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Birimi haftalarca çalışarak muhtarlarla ilgili bir web sitesi oluşturdu. Bu web sitesi İçişleri Bakanlığı bünyesine yerleştirildi. İkinci aşamada ise 18 bin 332 köy ve 31 bin 866 mahalle muhtarlarına elektronik posta adresi verildi.

VALİLERE GENELGE GÖNDERİLDİ

Sistemin nasıl çalışacağı konusunda da 81 ilin valisine bir genelge yayınlandı. Genelgede, bakanlıkça muhtarlar için internet sitesi oluşturulduğu ve internet sitesi aracılığı ile tüm muhtarlara bir e-posta adresi verildiği anlatıldı. Muhtarlar artık, taleplerini ve şikayetlerini bu sistem üzerinden iletecekler. Gelen talep ve şikayetler de illerde valilere, ilçelerde ise kaymakamlara gönderilerek işleme konması sağlanacak. Bu sistem Saray'ın kontrolü altında işleyecek. Teknik destek ise İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanacak. Yani bir anlamda, muhtarlar dolaylı olarak da olsa Saray'ın gözetimi altına girmiş oldu. Bu sistemle, muhtarlar ile Saray arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

MUHTARLAR NASIL SEÇİLİYOR


Öte yandan, Saray'da Muhtar Buluşmaları'na katılacak olan muhtarların büyük bir titizlikle seçildiği bildirildi. Bu çerçevede toplantılara katılacak olan muhtarlar özel bir güvenlik araştırmasından geçiliyor. Güvenlik soruşturmasında, muhalif olan muhtarlar bir şekilde eleniyor. Yeni kurulan muhtar sistemi ile muhtarlarla ilgili güvenlik soruşturmalarının daha kolay yapılacağı tahmin ediliyor. TARAF
<< Önceki Haber Saray hakkında yine çok tartışılacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER