Saray'ı reddeden muhtar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 14 2016
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Bahadır, Saray’daki muhtarlar toplantısını reddetmekle kalmadı, cesur açıklamalarda da bulundu: Uysal koyun olmayacağım.
(Video Arşiv)
Trabzon Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, Cumhurbaşkanlığı'nın davetini reddederek Saray'a gitmeyeceği söyledi. Recep Tayyip Erdoğan mahalle muhtarlarını toplayan dünyadaki ilk Cumhurbaşkanı unvanını korurken, Saray'a gitmeme kararı alan Bahadır da, Erdoğan'ın teklifini reddeden ilk muhtar oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saray’a davet edilen muhtarlardan Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, “tarafsız bir muhtar” olarak “partili bir cumhurbaşkanı”nın davetine katılmasının tarafsızlığını tartışılır hale getireceğini belirterek Saray’a gitmeyeceğini açıkladı. Haklı olduğu için kimseden korkusu olmadığını söyleyen Bahadır, “Mührü alırlarsa alsınlar. Beni de halk seçti” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısına davet edilen muhtarlardan biri ilk kez Saray’a gitmeyeceğini açıkladı.

Cumhuriyet’e konuşan Bahadır, “Cumhurbaşkanı’nın temel görevi anayasaya uygun davranmak, onu korumak. Ama anayasayı tanımıyor, saygı duymuyor. Tarafsız olması gerekirken, taraflı bir cumhurbaşkanı. Taraflı olduğunu 80 milyon görüyor. Ayrıca sorunlarının çözülmesi değil başkanlık için ülkemizi kaosa sürükleyen politikalara yer veriyor. Muhtar kimdir? Muhtar, hiçbir partiye üye olmayan, parti gözetmeyen, kendisini seçenlere ya da seçmeyenlere eşit biçimde davranan biridir. Parti ayrımı, insan ayrımı yapmaz. Cumhurbaşkanı da konumu gereği tarafsız olmalıdır. Ama iki yıldır partili bir cumhurbaşkanı var. Benim toplantıya katılmam bu tarafsızlığımı tartışmalı hale getirir” dedi.
Avrasya Üniversitesi Kamu Yönetimi Böl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


