Saray ile ilgili korkunç plan
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 16 2016
Ankara Güvenpark’ta 13 Mart günü yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya ilişkin soruşturmada Ankara, İstanbul ve Kars’ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan A.K., S.K. ve S.Y. gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte Kızılay’daki bombalı saldırıya ilişkin tutuklu sayısı 8’e yükseldi.
Şüphelilerin tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen sevk yazısında şüpheli S.Y.'nin PKK/KCK terör örgütünden aldığı talimatlarla Ankara'da yeni bombalı eylemler planladıkları yerlere ilişkin krokiler çizerek, fotoğrafını çekip, örgüte gönderdiği ifade edildi.
Yapılan incelemeler sonucunda, S.Y.'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Özel Harekat Daire Başkanlığı, Anıttepe'deki askerî lojmanlar, Türkiye Emekli Subaylar Derneği ve güvenlik kurumlarına ait bina ve tesislerin krokilerini çizerek, fotoğraflarını çektiği bildirildi.
PATLAYICI GÖMÜLEN YERLER KAMERADA
A.K. ve S.K.'nın yanlarında kimliği belirlenemeyen bir kişiyle bombalı eylemde kullanılan patlayıcı maddeleri 25 Ekim 2013'te bir araçla Ankara Çamlıdere otoban yakınlarına götürüp, bidonlar içerisindeki patlayıcıları gömdüğünün belirlendiği bildirildi. Şüphelilerin yaptıkları bu işleri ve gömme yerine kadar olan güzergahı kamerayla kaydettikleri de sevk yazısında kaydedildi.
Kaynak: DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Apple'da devrim gibi halme!2.Cami cemaati şokta: 'Cuma namazı sonrası domuz etiyle kavurma dağıtıldı' iddiası3.O ülkeden Halep'te Kürtlere yönelik saldırıları kınama!4.ABD'yi karıştıran olay: Minneapolis'te göçmenlik dairesi bir kadını öldürdü5.AKP'liler Hakim gelinlerini dövdü savcılık dosyaya işlem yapmak istemedi!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







