Saray tetikçisi Cem Küçük açıkladı; 28 Şubat gazetecilerine operasyon geliyor

Saray tetikçisi Cem Küçük bazı gazetecilerin adını sayarak 28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınacağını iddia etti. Ancak Küçük'ün verdiği listede geçmişte 28 Şubatçı olupta şimdi lerde AKP'nin kayığına binen gazetecileri yazmadı..

SHABER3.COM

28 Şubat davasına ilişkin açıklanan kararlarda müebbet hapis cezaları yağarken işin ikinci perdesinin sivillere yönelik devam edeceği haberleri bir süredir iktidar medyasının manşetlerinde dolanıyor.

103 sanığın yargılandığı davada, eski Genelkurmay Başkanı emekli İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Çevik Bir ile dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün de aralarında bulunduğu 21 sanığa müebbet hapis cezası verilmişti.

Son olarak 28 Şubat sürecine ilişkin olarak “sivil ayak” olarak tanımlanan yeni bir soruşturma dosyası açıldığı basına yansımıştı.

Üniversiteler, iş adamları, medya, sivil toplum kuruluşları ve yargı olmak üzere değişik kesimleri kapsayacak operasyon kapıda yazılanlara göre.

Operasyonun medya ayağına ilişkin detayları ise daha önce “devlet adına” konuştuğu iddiasıyla birçok yazı kaleme alan Cem Küçük’ten geldi.

Küçük, Türkiye gazetesindeki yazısında, “operasyonun eli kulağında” derken,  2018 yılında bunun da hayata geçeceğini göreceksiniz” iddiasını öne sürüyor.

Sivil operasyon yapılacağına dair son haberden bazı bölümleri paylaşan Küçük, “28 Şubat darbesine destek vererek iştirak ettiği için hakkında operasyon yapılacak gazeteciler ise Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı, Sedat Ergin, Mehmet Y. Yılmaz, Zafer Mutlu, Fatih Çekirge vb. isimlerle 28 Şubat’ın televizyon ayağındaki Uğur Dündar, Ali Kırca gibi isimlerdir” diyor ve ekliyor:

“Bu kişiler 28 Şubat davası kapsamında yargılanacaktır, fakat soruşturmanın kapsamında başka gazeteciler ve televizyoncular da vardır. Yani yargılanacak 28 Şubat medyacıları listesi epey kabarıktır.”

Peki Küçük'ün listesinde yer vermediği Havuzcu gazetecilere ne olacak.. Başta Sabah'ın Genel Yayın yönetmeni Erdal Şafak ve Mehmet Barlas olmak üzere bir çok 28 Şubatçı olupta şimdilerde AKP'li olanlara ne olacak herkes bunu merak ediyor...
<< Önceki Haber Saray tetikçisi Cem Küçük açıkladı; 28 Şubat gazetecilerine... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER