Saray'da bakın ne konuşulmuş?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 15 2016
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan ile görüşen Yahudi heyetinden Malcolm Hoenlein. Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'e konuştu. Hoenlein, Ankara ziyaretinin hemen ardından Mısır'da Sisi ile yaptıkları görüşme sonrası yaptığı açıklamada Erdoğan'la yaptıkları toplantı için "Son derece samimi ve verimli bir görüş alışverişi oldu" ifadelerini kullandı.

İşte Hoenlein'in Hürriyet'te yayımlanan açıklamaları:
Türk-İsrail ilişkilerinde hareketli bir hafta geride kaldı. Diplomatik heyetler Cenevre’de buluşurken Ankara ABD’deki 51 büyük Yahudi kuruluşunun çatı örgütü ‘Başkanlar Konferansı’ heyetini ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret eden 35 kişilik heyetin en kritik ismi, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Malcolm Hoenlein’di. Netanyahu, ziyaretle ilgili ‘Malcolm’a anlattıklarını dinlemek istiyorum’ deyince Hoenlein için arabulucu sıfatıyla Ankara’ya gittiği spekülasyonları yapıldı. Hoenlein’i Sisi’yle bir araya geldikleri Mısır’dan sonra geçtiği Kudüs’te, Netanyahu ile görüşmesi öncesi yakaladım. Skype üzerinden Ankara’daki görüşmenin detaylarını konuştuk.
ERDOĞAN’IN OFİSİ DUYURANA KADAR KİMSEYE SÖYLEMEDİK
- Türkiye’ye yaptığınız ziyaretle ilgili İsrail basınında pek çok yazı okudum. Çoğu haber ve yorumda sizden arabulucu olarak bahsediliyor. Nasıl bir misyonla gittiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye?
Bahsettiğiniz haberleri ben de gördüm ancak emin olun çoğu spekülasyon. Zira insanların ziyaretimizle ilgili hiçbir fikri yoktu çünkü biz Sayın Erdoğan’ın ofisi basın açıklaması yapana kadar kimseye bilgi vermedik. Öte yandan, Amerikan Yahudi toplumunun lideri olarak Başbakan Netanyahu ile de İsrail’deki diğer liderlerle de dünya liderleriyle de zaman zaman görüştüğüm doğru. Ama Türkiye’ye bir ulak ya da arabulucu olarak gitmedim. Biz oraya Yahudi toplumunun temsilcileri olarak karşılıklı anlayış için köprüler kurmaya gittik ve sanıyorum bunda başarılı olduk.
- Sizinle birlikte görüşmeye gelen Türk Yahudi cemaati temsilcileri Türkiye’de yükselişte olan Yahudi karşıtlığından duyulan kaygıları dile getirdiler mi?
Cumhurbaşkanı zaten bu durumun farkındaydı. Kendisi Hanuka’nın ilk defa Ortaköy meydanında kamuya açık bir şekilde ku
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada2.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi
6.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı7.Vekiller birbirine girdi, Meclis ringe döndü8.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!9.72 kilo altın nerede? CHP'li Murat Emir belgeleriyle paylaştı!10.Trump özel elçi atadı, Grönland krizinde tansiyon yükseldi!

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...


