Fişleme skandalı büyüyor

Samanyoluhaber'in gündeme getirdiği fişleme skandalı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer. Cumhurbaşkanlığı’nın başkanlık sistemi ile ilgili olarak, kamu çalışanlarının kimlik numaraları ile birlikte e-devlet sistemi üzerinden doldurmasını istediği anketi "fişleme" olarak nitelendirdi. Çakıközer, “Tüm kişisel verileriyle birlikte, memurların sistemi yorumlaması isteniyor." dedi.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, kamu çalışanlarının doldurması amacıyla bir anket yayımladı. 

Ofis Başkanlığı’ndan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen talimatta, “Kamu Çalışanı Anketi” için “kamu çalışanlarının mevcut insan kaynakları süreçleriyle ilgili uygulamalar hususundaki görüş ve düşünceleri ile gelişime açık yönlerinin belirlenmesinin" hedeflendiği ifade edildi. 

SAMANYOLUHABER FİŞLEMEYE ÜÇ GÜN ÖNCE DİKKAT ÇEKTİ

Samanyoluhaber skandalı "Anket bahane, fişleme şahane" başlığı ile 23 Temmuz'da gündeme getirmişti 

Anket için verilen sürenin bugün dolduğuna işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Bu anketin derhal e-devlet sisteminden kaldırılması, bugüne kadar sorulara verilen cevaplarla birlikte elde edilen kişisel verilerin de derhal imha edilmesi gerekmektedir.” dedi.  

"KİŞİSEL VERİLERLE ANKET KABUL EDİLEMEZ"

Kamu çalışanlarına anketi e-devlet üzerinden, kimlik numaraları ile doldurmaları için tanınan sürenin bugün dolduğuna işaret eden Çakırözer, “Sistem ile ilgili güncelleme çalışması veya kamudaki insan kaynakları yönetiminin geliştirilmesi için yapılacak bir anket çalışmasının kişisel verilerle birlikte yapılması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Çakırözer, "Bilimsel yöntemlerle yapılacak bir ankete kişisel veriler toplanmaz. Kimlik numaraları ile yapılan böyle çalışmanın amacına hizmet etmeyeceği de açıktır. Nitekim Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, isteğe bağlı doldurulacak anketin bazı kurumlarda zorunlu tutulduğunu açıkladı ve anketin doldurulmasını binlerce üyesine tavsiye etmedi." dedi. 

<< Önceki Haber Fişleme skandalı büyüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER