Saray'dan yandaş basına 'harekat' talimatları

Suriye'nin kuzeyinde dokuz gün süren askeri harekat boyunca yandaş medyanın Saray'ın talimatlarıyla yayın yaptığı belirtildi.

SHABER3.COM




Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın harekat başlangıcında yandaş basın yöneticileri ile görüşerek sürece ilişkin 'gazetecilik' talimatlarını iletti.

Talimat listesinde haberlerde özellikle ana omurgasını El-Kaide kökenli cihatçı grupların oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) için Suriye Milli Ordusu ifadesinin yazılması istendi.

"ÖSO yerine Suriye Milli Ordusu yazılmasına dikkat edilmeli, bölgeden haber geçen/canlı yayın yapan muhabirler bu konuda uyarılmalı."

Medya yöneticilerine, “Bölgedeki muhabirler özellikle Suriye Milli Ordusu’na mensup kişilerle mülakatlarına dikkat etmeli (kontrol dışı söylemler, canlı yayın kazaları vs. gelişmeler olabiliyor)” uyarısında bulunuldu.

Haberde yer verilen diğer 'Saray talimatları' şöyle aktarılıyor:

"PKK’nin olası saldırıları, aşırıya kaçmadan, fazla büyütülmeden verilmeli, olası şehit haberlerine de bu minvalde yaklaşılmalı” denilmesi de dikkat çekti. Ayrıca, “Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların detaylarına dikkat edilmeli."

(Bölgede yapılacak haberlere ilişkin de medya yöneticilerine, muhabirlerini uyarmaları için) “Herhangi bir zafiyete sebep olacağından emin olunmayan şahıs ya da gruplarla kesinlikle canlı yayın yapılmamalıdır.”
<< Önceki Haber Saray'dan yandaş basına 'harekat' talimatları Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER