Saray'ın hazırlattığı Boğaziçi yasası taslağı hakkında neler biliniyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 31 2019
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ve Boğaziçi Yasası'nda önemli değişiklikler içeren yasa teklifi taslağı yeni tartışma başlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Boğaziçi Yasası'ndan kaynaklanan yetkilerinin, başkan ve üyeleri Cumhurbaşkanı'nca atanacak kurum ve kurullara devrini öngören yeni taslakla, yıkılacak kaçak yapıların yerine yeniden yapılaşma izni verileceği de iddialar arasında.
Zira teklif, yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı'na, Boğaziçi alanına ilişkin imar planları hazırlamak, parselasyon planı, arazi ve arsa düzenlemesi, cins değişikliği yapmak dahil, geniş kapsamlı yetkiler veriyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi'nin imara açılacağı iddialarına karşı çıkarak "Tam aksine, Boğaziçi'nin siluetinin daha düzgün hale getirilmesi, kaçak yapılarla mücadele edilmesi amaçlanıyor" derken, Büyükşehir Belediyesi dahil, bazı bakanlıkların kurullardan çıkarılmasını ise "yetki karmaşasını sadeleştirme" olarak açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise düzenleme hazırlığının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, "Amaç yeni rant alanları yaratmak" dedi.
Boğaziçi mevzuatı nasıl değişecek?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa teklifi taslağında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaziçi Yasası'ndaki yetkileri, Cumhurbaşkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrediliyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın üyesi olduğu Boğaziçi İmar İdare Heyeti ile Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu lağvediliyor.
Bu kurullar Cevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı, başkan ve yardımcıları Cumhurbaşkanı tarafından atanacak Boğaziçi Başkanlığı ile yine üyeleri Cumhurbaşkanı'nca atanacak Boğaziçi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Düzenleme Kurullarının kurulması öngörülüyor. Lağvedilen kurumların yetk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


