Saray'ın hesapları şaştı! Erdoğan'dan Sinan Oğan'a telefon
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 12 2023
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından, gözler diğer aday Sinan Oğan’a çevrildi. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Sinan Oğan’ı aradığı ortaya çıktı.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sabah saatlerinde kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından partisinin genel merkezinden yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" dedi.
İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme kararının ardından ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan'a çevrildi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada Sinan Oğan'ın adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı.
Oğan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk milletinin aziz evlatları, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Son günlerde bize dönük artan provokasyon duyumları üzerine seçimin son günü herhangi bir olay yaşamak istemedik. O sebeple de bu akşam İstanbul’dayım. Haber Türk Tv’de. Yarın Ankara’da olacağım. Bize katılımlar bekliyoruz. Ankara’da olacağız. Lütfen bizim dışımızdaki hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz" dedi..
'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU
Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın haberine göre, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, iki adayın pozisyonunun veya çekilme kararının kendisinden yana sonuç doğurması için çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Sinan Oğan’ı aradığı ortaya çıktı.
Cumhur İttifakı ikinci tura kalma olasılığı olmayan Muharrem İnce ve Sinan Oğan üzerinden hesap yapmaya başladı. Bu iki siyasinin yüzde 5’i bulan oylarını alma planları yapılırken, Erdoğan, sürpriz bir biçimde Sinan Oğan’ı arayarak, seçim otobüsüne yapılan saldırı için “geçmiş olsun” dedi. Bunca sataşma ve saldırıya sessiz kalan Erdoğan’ın telefonu ilginç bir hamle olarak değerlendirildi.
ANKARA HAREKETLENDİ
Bu gelişmenin ardından İnce, adaylıktan çekilerek Millet İttifakı’nı daha şanslı duruma getirirken, Oğan’ın programlarını iptal ederek
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


