Sarıçam Belediye Başkanı Uludağ: Engelsiz bir Sarıçam için çalışıyoruz


Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sarıçam Kent Konseyi Engelli Meclisi, Engelsiz Sarıçam Projesi kapsamında belediye meclis salonunda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Başkan Bilal Uludağ, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, Engelli Meclisi Başkanı Didem Sürenler ve Yürütme kurulu üyeleri, Talasemi Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Engelli Bireylere Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Derici, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü ve mahalle muhtarları katıldı.

Burada konuşan Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, Türkiye'de 11 milyona yakın engelli bulunduğunu hatırlattı. Sadece doğuştan değil sonradan da insanları engelli olabileceğini aktaran Özer, "Çalışmaları bu yönde yoğunlaştırmamız ve gerekli tedbirleri almamız gerekli. Sarıçam engelliler konusunda şanslı. Çünkü Belediye Başkanımız projelerinde bu konulara önem veriyor ve yaşam alanlarını ona göre planlıyor. Sarıçam'ın en büyük engeli de Sofulu çöplüğü. Bunu kaldırmak için 12 Aralık'ta yapılacak yürüyüşe de hepinizi bekliyorum." dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da engelli haklarına ilişkin Birlemiş Milletler sözleşmesinin 3 Aralık 2008'de imzalandığını hatırlatarak, "Sözleşmeyle engellilerin insan olmanın haklı onuruyla kazanılan insanca yaşama haklarının korunması için her yıl bu tarih farkındalık günü olarak yansıtılmıştır. Bu gün engelli vatandaşlarımızla birlikte hayata geçireceğimiz projelerin başlangıç günüdür. 3 Aralık kutlama yapma veya eğlenme günü olarak algılanmamalı; tam tersine düşünme, üretme ve hak edileni hak edene sunma günüdür. " diye konuştu.

Başkan Bilal Uludağ, engelliler için yapmayı planladıkları 3 ana proje bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Engellilerimizin mesleki eğitim alabilecekleri, üretebilecekleri, sosyal anlamda birey olduklarını hissedebilecekleri bir Engelli istihdam merkezi projemiz var. Engelli vatandaşlarımızın burada alacakları eğitimlerle yaşam kalitelerini yükseltmek en büyük hedefimiz. Ayrıca, Elimi Tut Projesiyle engelli vatandaşları evlerinden dışarıya çıkartmaktır. Bedensel engelli vatandaşlarımız evlerinden bir başka yere giderken önemli sorunlar yaşamaktadır. Hayata geçireceğimiz engelli transfer aracı ile bu sorunda ortan kalkacak ve engelli vatandaşlarımız rahatça istediği yere gidip gelebilecek."
CİHAN
<< Önceki Haber Sarıçam Belediye Başkanı Uludağ: Engelsiz bir Sarıçam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER