Şarık Tara TMOK'un 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü'nü aldı


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), ENKA Vakfı Başkanı ve ENKA Şirketleri Onursal Başkanı Şarık Tara'ya 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü' verdi.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ödül törenine, TMOK Başkanı Uğur Erdener, ENKA Şirketler Onursal Başkanı Şarık Tara, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile TMOK üyeleri katıldı.

Törende Şarık Tara'ya 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü' verilirken, TMOK üyeliğinde 25. yılını doldurduğu için Tara'ya altın rozet takıldı. Ödül sonrası bir konuşma yapan Şarık Tara, olimpiyatların İstanbul'da yapılması için çok çaba gösterdiklerini kaydetti. Tara, "Çok istedik ama olmadı. İstanbul Dünya'nın her yerine çok yakın. Ülkemizde çok sayıda da spor tesisleri yapıldı. O yüzden 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da olmaması için hiçbir sebep yok. Ben inancımı kaybetmedim." diye konuştu.

'Uluslararası Olimpiyat Komitesi Kadın ve Spor Özel Ödülü' ise 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan ve olimpiyat madalyası elde eden ilk kadın Türk sporcusu judocu Hülya Şenyurt'a verildi.

Öte yandan TMOK üyeliğinde 25 yılını dolduranlara altın, 15 yılını tamamlayanlara ise gümüş rozet takdim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şarık Tara TMOK'un 'Türk Sporuna Hizmet Ödülü'nü aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER