Sarıkamış şehitleri Aydın'da anıldı


Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü' Aydın'da da gerçekleştirildi. Genci, yaşlısı, 101 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bir araya geldi.

Sarıkamış Allahüekber Dağlarında şehit düşen askerler 101. yılı anma etkinlikleri Aydın'da yapıldı. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı sabah namazı buluşması ile başladı. Bey Camisi'nde buluşan gençler ve yaşlılar, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un yapmış olduğu dualarla Sarıkamış şehitlerini andı.

Yapılan duaların ardından camide zeytin, peynir ve çay ile kahvaltı yapıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun önünde yürüyüş için toplanan vatandaşlara, Gençlik Merkezi tarafından üç bin adet bere, eldiven ve atkı dağıtıldı. Sarıkamış şehitleri anısına okunan KuranKerim tilaveti ve duaların ardından Atatürk Kapalı Spor Salon önünden başlayan yürüyüş Adnan Menderes Bulvarı parkurundan devam ederek Gençlik Merkezi önünde sona erdi. Yüyürüş sonrası Gençlik Merkezi Sesli Koro Topluluğu, 'Bahar çiçek açmış dal uçlarında' eserini seslendirdi.

Sarıkamış'ın Türk tarihinde çok önemli olduğunu ifade eden Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, şunları kaydetti: "Allahuekber dağlarında o soğuk ve yüksek rakımlı tepelerde 90 bin askerimizin şehit olması tarihimizde çok önemlidir. Bu kış günde onları yadedebilmek için bizde bu sabah namazında camimizde bir araya geldik. O maneviyatı yaşayalım diye bir olduk beraber olduk. Ayrıca birlik ve beraberliğimizi göstermek bakımından da bu çok önemliydi. Camide ruhani, manevi bir ruhaniyet oluştu beraber olduk. Ülkemiz inşallah bir daha böyle günler yaşamaz ve birlik ve beraberliğimiz bozulmaz."

Aydın'ın vefakar gençliğinin cefakar atasını unutmadığını belirten Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, şu ifadeleri kullandı: "Sarıkamış'ta 101 yıl önce bu topraklar için şehit düşen atalarımızın anısına bir nebze de olsa birer Fatiha göndermek adına Aydın gençliği olarak burada toplanmış bulunmaktayız. Yürüyüşümüzü icra edeceğiz. Biz sabah namazında buluştuk Bey Camisi'nde. Kahvaltıyla beraber Kuran tilavetiyle başladık yürüyüş programımıza. Akabinde şehitler için duamızı yaptık. Sonra yürüyüş kortejimize başladık. Yürüyüş kortejimizde Adnan Menderes Bulvarı'nın 8 km parkurunu devam edip Gençlik Merkezi'mizde bitireceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Sarıkamış şehitleri Aydın'da anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER