Sarıkamış şehitleri tüm Türkiye'de anılacak


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 101. yılında Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerine katılmak için geldiği Kars'ta Sarıkamış Şehitlerinin bu yıl tüm Türkiye'de anılacağını ve yürüyüşler düzenleneceğini söyledi.

1915 Aralık ayında Sarıkamış Allah'u Ekber Dağlarında donarak şehit düşen 10 binlerce vatan evladı çeşitli etkinlikler anılıyor. Bu çerçevede, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars'a geldi. Bakan Kılıç, Harakani Havalimanı'nda Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından karşılandı. Bakan Kılıç yaptığı açıklamada, 101 yıl önce vatan ve Türk milleti uğruna şehit olan ecdadı en iyi şekilde anmak istediklerine dikkat çekti.

Türkiye genelinde bu sene yürüyüşler düzenleneceğine değinen Bakan Kılıç, "Geçen yıl 100. yıl olmasından dolayı çok büyük katılım olmuştu. Gerçekten tüm Türkiye farklı bir ses getirmişti. İnşallah bu sene de yapacağımız etkinlikler çerçevesinde tüm Türkiye'de burada yaşanan büyük fedakarlığı, Milli Mücadeleyi hatırlamalarını sağlamak istiyoruz. Ülkemiz için milletimiz için şehit olmuş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sarıkamış şehitleri tüm Türkiye'de anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER