Sarıkeçili konargöçer çocuklar yarı yıl tatilinde ilkleri yaşadı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Sarıkeçili Çocuklar Projesi' ile konargöçer olarak yaşayan çocukların hayallerini gerçekleştirdi. İlk kez sinema ve tiyatroya giden minik misafirler, eğlence dolu bir hafta geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen Sarıkeçili Çocuklar Projesi'ne Gülnar ve Mut ilçelerinden Mersin'e gelen konargöçer ve okullarında başarılı olan 17 Sarıkeçili çocuk katıldı. Çeşitli eğitimler ve sosyal aktivitelerin yapıldığı program kapsamında Eshab-ı Kehf, Deniz Müzesi, Tarsus Hayvan Parkı gezisi ile Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini de gezerek kentin güzelliklerini görme şansı yakalayan Sarıkeçili çocuklar, tenis, yüzme ve oryantiring gibi farklı spor dallarını da tanıma fırsatı buldu.

Sosyal aktivitelerin yanı sıra Sarıkeçili çocuklar ve velileri, 'Aile İçi Eğitim', 'Davranış Kuralları', 'Obezite ve Ergenlik Eğitimi', 'Madde Bağımlılığına Hayır', 'Eğitim Zaman Planlaması' gibi birçok eğitim programına da katıldı.

Öte yandan geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli eserlerinden biri olan Hacivat ile Karagöz gölge oyununu ilk defa izleyen Sarıkeçili çocuklar ilk kez tiyatroyla ve sinemayla tanıştı.

Bir hafta boyunca sportif ve kültürel birçok etkinliğe katılan, düzenlenen gezilerle kenti tanıma fırsatı bulan ve eğitim programlarıyla bilinçlenen Sarıkeçili çocuklar, projenin son gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Kendilerine bu imkanları sağlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Sarıkeçili çocuklar, katılım sertifikalarını Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Genel Sekreter Haluk Tunçsu, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar'ın elinden aldı.

Sarıkeçili çocuklara sertifikalarını vermeden önce konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, "Biz sizlere güveniyoruz, sizler şairin dediği gibi özgür dağ rüzgarlarının estiği yerlerden geldiniz. Aileleriniz ve sizler kültürümüzün ayrılmaz birer parçaları ve dokumuzsunuz. Sizlerden vazgeçemeyiz. Okullarınızda başarılı çocuklarsınız. İnşallah içinizden yarının belediye başkanları, milletvekilleri ve başbakanları çıkacak. Bundan sonra sizlerle daha çok birlikte olacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sarıkeçili konargöçer çocuklar yarı yıl tatilinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER