Sarıyer'de öldürülen Öztürk'ün cenazesi ailesine teslim edildi


Sarıyer'de karakola saldırı sonrası öldürüldüğü iddia edilen Yılmaz Öztürk'ün cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Aile ve avukatları, Öztürk'ün herhangi bir örgütle ya da saldırıyla ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Gece saatlerinde meydana gelen olayda karakola saldıranlardan olduğu iddia edilen Öztürk, polis tarafından öldürülmüştü. Öztürk'ün cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesi cenazeyi teslim aldı.

Cenaze nedeniyle polis kurum önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Öztürk'ün ailesi ve yakınlarıyla birlikte küçük bir grup otopsi işlemlerinin bitirilmesini bekledi. Cenaze aracının çıkışı sırasında grup kısa süreli slogan attı.

Öztürk ailesinin avukatı Cemal Yücel, "Bu çocuğun hiçbir şekilde militan bir özelliği yoktur. Bu konularda karakola bomba atacak birisi değildir. Bu bilgiler tamamen yanlıştır. Kamuoyu polis tarafından yanlış yönlendirilmektedir. Karakol ile çocuğun öldürüldüğü yer arasında 600-700 metre var. Karakola saldırı olsaydı bu çocuk 700 metre mesafede öldürülmezdi. Daha yakınında bu olay olması gerekirdi." diye konuştu.

Avukat Oya Aslan da "Kendi evlerinin sokağının içerisinde giderken elinde poşet olduğu gerekçesiyle arkadan ateş açıyorlar ve vuruluyor, sonra hastaneye getiriyorlar." şeklinde konuştu.

Sarıyer'de evlerindeki arama sırasında polis silahından çıkan kurşunla ölen Dilek Doğan'ı hatırlatan baba Hüseyin Öztürk, "Daha önce Dilek Doğan'ın başına gelen benim oğlumun başına da geldi. Her ikisi de masumdur. Onların bahsettiği gibi herhangi bir örgütle ilişkileri olmadığı gibi işine giden gelen bir çocuktu. Maalesef zor konuşuyorum ama ben artık bu şehirde, bu ülkede yaşamaktan korkmaya başladım. Ama elimden geldiği kadarıyla ömrüm var olduğu sürece, zaten yaşamanın da bir anmalı kalmadı benim için, o karakolda o çocuğa kurşun sıkan polisi kendim bulacağım." dedi.

Öztürk'ün halası da 'katiller, onların eli kanlı' şeklinde tepki gösterdi. Gruptakiler Öztürk'ün halasını sakinleştirdi. Cenazenin Küçük Armutlu'daki cemevinden kaldırılacağı belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sarıyer'de öldürülen Öztürk'ün cenazesi ailesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER