Şarj aletinin içinde bomba bulundu


Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, sobaya atılan odunun içerisine yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 kişinin yaralanmasının ardından şimdi de bir şarj aleti içine yerleştirilmiş bomba bulundu.

Yeşilyurt İlçesi Suluköy mahallesinde patlayıcılarla gerçekleştirilen ilginç saldırı girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Aynı mahallede 5 gün önce Özdağ ailesinin yaşadığı evde, sobaya atılan odun patlamış, olayda Mehmet Özdağ ile eşi Zahide, çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Melek Özdağ yaralanmıştı. Patlamanın odun içine yerleştirilen dinamit nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıkmıştı.

Suluköy mahallesinde bu kez cep telefonu şarj cihazı içine yerleştirilmiş bomba bulundu. Odun içine yerleştirilen dinamitin sobada patlamasıyla ağır yaralanan Mehmet Özdağ'ın kayınbiraderi Sadık Öcal, telefonunun şarjı bitince arabasındaki şarj cihazını eve getirdi. Ancak şarj cihazının normalden daha ağır olduğunu fark eden Sadık Öcal, cihazı açınca bir düzenek ile karşılaştı. Durumun jandarmaya bildirilmesi ile birlikte olay yerine gelen ekipler bomba düzeneği olduğu ileri sürülen şarj cihazını güvenli bir bölgeye alarak inceledi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Ekipleri de olay yerine gelerek düzeneği kontrollü bir şekilde imha ederek etkisiz hale getirdi. Jandarma ekipleri evin çevresinde güvenlik önlemleri alırken başka bir bomba düzeneği ihtimali üzerine ev yeniden detaylı bir şekilde arandı.

Öte yandan, patlamada gözüne giren şarapnel parçasının beyne hasar vermesi nedeniyle hayati riski bulunan Mehmet Özdağ'ın ise Turgut Özal Tıp Merkezi'nden İstanbul'daki bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şarj aletinin içinde bomba bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER