Şarklı: Diyanet İşleri Başkanı'nın cemevi açıklaması statüko refleksi


Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'Cemevlerinin caminin alternatifi, başka inancın mabedi gibi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir' şeklindeki değerlendirmesini eleştirdi.

Diyanetin siyasetin göbeğinde yer aldığını vurgulayan Şarklı, kurumun keyfi ve herhangi bir denetime tabi olmadan fütursuz bir şekilde harcama yaptığını öne sürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mezhepçi yapısı ve duruşunun cemevi açıklamasıyla somutlaştığını kaydeden Gaziantep Baro Başkanı, bunun tam bir statüko refleksi olduğunun altını çizdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in hızını alamadığını ve yeni Milli Güvenlik Kurumu olmaya soyunduğunu vurgulayan Şarklı, "Kendisine göre kırmızı çizgiler belirleme noktasına gelme cüretini gösterebilmektedir." ifadelerini kullandı.

Açıklamayı talihsizlik olarak nitelendiren Gaziantep Baro Başkanı, birçok demokratik talep gibi cemevi talebinin de demokratik bir hak olarak algılanıp değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Konu hakkında mezhepçi yaklaşım yerine kişi hak ve özgürlükleri ile bağdaşır bir çözüm sunulmasının doğru olacağını savunan Bektaş Şarklı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu ülkede yaşayan herkesin kendi inancı içinde ibadet etme hakkı ve özgürlüğünün sağlanması noktasında iç hukukta gerekli yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalı ve bu durum fiilen de sağlanmalıdır." CİHAN
<< Önceki Haber Şarklı: Diyanet İşleri Başkanı'nın cemevi açıklaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER