Sarkozy hakkında yolsuzluk soruşturması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 16 2016
Paylaş
X Post
Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında 2012 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kampanya giderleri için sahte fatura düzenlendiği iddiaları nedeniyle soruşturma açıldı.

Nicolas Sarkozy, bu sabah Paris'te mali savcılığa gelerek soruşturmayı yürüten Serge Tournaire, Roger Le Loire ve Renaud van Ruymbeke'e ifade verdi. Yaklaşık 12 saat süren ifade sonrası açıklama yapan Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Sarkozy hakkında seçim kampanyasının yasal sınırın üzerine çıkarak kampanyasına yasadışı finansman sağladığı gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurdu. Ayrıca savcı, eski cumhurbaşkanının 'sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından da şüpheli tanık olarak soruşturmada yer aldığını aktardı. 2014 yılında başlayan soruşturma, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılan Sarkozy'nin bu hayalini de etkileyebileceği belirtiliyor.
Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta da savcılar, Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığı döneminde partisi Halk Hareket Birliği'nin (UMP) genel sekreterliği görevini yürüten Jean François Cope'yi dinlemişti. Soruşturmayı yürüten savcılar, düzenlenen sahte faturaların Nicolas Sarkozy'nin bilgisi dahilinde hazırlanıp hazırlanmadığını araştırıyordu.
Soruşturma, halkla ilişkiler şirketi Bygmalion’un, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2012 cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası masraflarını saklamak için sahte fatura düzenlediği iddiaları sonrası açılmıştı. Bu yöntemle, seçim harcamalarının parti faaliyeti gibi gösterilip Sarkozy'nin seçim kampanyasında yasal sınır olan 22,5 milyon Euro'nun üzerinde çıkılmamasının sağlandığı öne sürülüyor. Soruşturmada, UMP'nin eski Genel Başkanı Cope’ye yakınlığıyla bilinen Bygmalion şirketinin, Sarkozy’nin seçim kampanyası için yapılan 12,7 milyon Euro bedelindeki harcamayı UMP’nin konferans ve organizasyon gider kalemi olarak gösterdiği, 55 ayrı parti faaliyetinde faturaların şişirildiği ve hayalî toplantılar için masraf gösterildiği tespit edilmişti.
Daha önce de Bygmalion davası kapsamında 3'ü UMP'nin üst düzey yöneticisi olmak üzere 13 kişi gözaltına alınmıştı. Son olarak Jea
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Özgenç'ten TCK 302 açıklaması: Demirtaş talep ederse tahliye yolu açık2.Rüşvet ve irtikap soruşturmasında flaş gelişme: Başkan Çiçek görevden alındı3.Tuğrul Türkeş'ten kardeşine sahip çıkan açıklama: "Dehşet verici buluyorum"4.Cevdet Yılmaz'dan çerçeve yasa açıklaması: Öcalan ve Demirtaş sorusuna yanıt5.Manisa: YENİ Parti İl Başkanı İlksen Özalper Tutuklandı
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER












