Sarkozy: Yunanistan'la müzakereler askıya alınsın


Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Yunanistan ile müzakerelerin askıya alınması çağrısında bulundu. Sarkozy, Euro Bölgesi'nin yeniden şekillendirmesine taraftar olduğunu aktardı.

İspanya eski Başbakanı Jose Maria Aznar'ın daveti üzerine gittiği Madrid'de konuşan Sarkozy, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, kreditörlerin Yunanistan'a nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullar için gerçekleştirilecek referanduma 'hayır' oyu verilmesi çağrısına sert tepki gösterdi.

Nicolas Sarkozy, Çipras hükümeti için "Avrupa'ya yalan söyleyen bir hükümetle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı. Sarkozy, sorulması gereken sorunun Yunanistan'ın nasıl kurtulacağı değil, Euro Bölgesi'nin nasıl kurtarılacağı olması gerektiğini aktardı. Fransa eski Cumhurbaşan Sarkozy, Yunanistan'ın referandumu seçerek Euro Bölgesi üyeliğini kendi kendine askıya aldığını savundu. Sarkozy, Yunan halkının referandumda "Avrupa mı yoksa Avrupa'yı yok edecek bir hükümet mi?" tercihinde bulunacağını sözlerine ekledi.

Le Figaro gazetesinde yer alan haberde ise Sarkozy'nin, Yunan halkının müzakereleri devam ettirecek bir başbakanı göreve getirene kadar bu ülkeyle yürütülen müzakerelerin askıya alınması yönünde görüş bildirdiğini aktardı.

Nicolas Sarkozy Madrid'de yaptığı açıklamada 2011'de Fransa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 zirvesinde, dönemin Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'un da referandum seçeneğiyle kendilerini tehdit ettiğini hatırlattı. O dönem Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Papandreu'yu bu kararından vazgeçirdiklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Sarkozy: Yunanistan'la müzakereler askıya alınsın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER