Satırla bekçi öldüren şüpheli yakalandı


Adana'da bekçilik yaptığı çiftlik evinde satırla öldürülen 61 yaşındaki Yusuf Bolat'ı öldüren kişinin eski çalışan 52 yaşındaki Raşat Konaç olduğu belirlendi. Şüpheli Konaç, "Patron paramı verseydi bunlar olmazdı" deyip çiftlik sahibi Sedat Aslan'ı suçladı.

Merkez Yüreğir ilçesi Havutlu mahallesi Karataş caddesinde Sedat Aslan'a ait çiftlik ve narenciye bahçesi bekçisi Yusuf Bolat başına satırla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Çiftlikteki 01 TK 003 plakalı aracın ise yakılıp, çelik para kasasının da soyulmak istendiği ortaya çıktı. Cinayetin para meselesinden kaynaklandığını belirleyen Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, çiftlik sahibi Sedat Aslan'ın ifadesini aldı. Aslan, öldürülen Yusuf Bolat'ın bir kaç ay önce işe başladığını, eski bekçi Raşat Konaç'tan şüphelendiğini söyledi. Eski bekçi Raşat Konaç'ın peşine düşen polis, katil zanlısını Sarıhamzalı mahallesinde saklandığı yerde yakaladı.

Polis, elinden yaralı Konaç'ın tedavisini de yaptırdı. Emniyet Müdürlüğü'nde suçunu itiraf ettiği belirlenen Konaç, yıllarca çiftlikte bekçilik yaptığını 5 bin lira alacağı olduğunu söyledi. Çiftlik sahibinin parasını vermeyip işten çıkardığını anlatan Konaç, para istemek için çiftlik sahibi Sedat Aslan'ın yanına gittiğini ancak kendisini kovduğunu ileri sürdü. Konaç'ın "Akşam çiftliğe gittim, köpekler ses çıkarmayınca kasayı açmaya çalıştım. Bu sırada bekçi beni fark etti. Tartıştık, elinde bıçak vardı, saldırdı elimden yaralandım. Daha sonra sandalyeyle kafasına vurdum bayıldı. El ve ayaklarını bağlayıp, portakal bahçesine taşıdım. Daha sonra ise kafasına satırla vurdum. Kasayı açamayınca ise aracı ateşe verip kaçtım." dediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından sağlık kontrolüne geçirilen şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Satırla bekçi öldüren şüpheli yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER