Savaştan kaçan Türkmenler Yayladağı'na akın ediyor


Suriye'de Eset rejimine bağlı birliklerin, Rusya'nın desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarından kaçanların kafileler halinde Yayladağı'na gelmesi ile birlikte adeta seferberlik başlatıldı. Soğuk kış gününde çocukları ve getirebildikleri birkaç eşyayla Yayladağı'na ulaşan Türkmenler arasında ağırlıklı olarak kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu gözlendi.

Eset rejimine bağlı birliklerin, Rusya'nın desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarından kaçanlar Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kayıt altına alındıktan sonra akrabası olanlar akrabalarının yanına, kimsesi olmayan Türkmenler de kamplara gönderildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe (Bezge) köyünde yaşayan vatandaşlar da Türkmen ailelere kucak açtı. Yeditepeli Muzaffer Yetim Yetimoğlu bunlardan biri. Yetimoğlu, "Şu an beldemizde 65 Türkmen vatandaşımız oldu. Türk halkı olarak bu soğuk kış gününde hem akrabamız, hem de soydaşımız olan bu kardeşlerimize kucak açıyoruz. Bunlar bizim öz kardeşimizdir. El birliği ile Türkmen vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz." dedi.

Hatay Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Suriye tarafında güvenli bölgelerdeki çadırlarda hayatını sürdürmeye çalışan Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasına devam ediliyor.

Valilik koordinesi ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde dün toplanan 500 yatak ve yorgan, 832 battaniye, 3 ton 120 kilogram muhtelif gıda, 824 gıda kolisi, 12 bin 654 litre su, 186 soba, bin 40 çocuk maması, bin muhtelif ilaç, 3 bin 480 muhtelif giysi, bin 270 çocuk bezi, 60 temizlik malzemesi ve 24 ton un yardımı yapıldığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Savaştan kaçan Türkmenler Yayladağı'na akın ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER