Savcı Arıcan: Beni sürmekle torpilin, hukuksuzluğun üstü örtüldü mü?


Adliyelerdeki torpili belgeleriyle kamuoyuna çıkarıp, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a istifa çağrısı yapınca Çanakkale'den Malatya'ya geçici görevle sürülen Savcı Menderes Arıcan, Malatya'da görevine başladı. Sosyal medya hesabından çalışmaya başladığını duyuran Savcı Arıcan, Bakan Bozdağ'a seslenerek, "Sayın Bakan, ailemi bırakıp Malatya'da görevime başladım. Ne oldu şimdi. Beni bu şekilde korkutup terbiye etmiş mi oldunuz? Hakimlik mülakat sınavında bürokratlarınızla birlikte kızımın hakkını yemiş olmanız ve mülakat sınavına giren onlarca müdür adaylarının mülakatında yapılan usulsüzlük ve hukuksuzluklar örtbas edilmiş mi oldu böylece? Ne geçti elinize şimdi? Beni susturmuş mu oldunuz?" dedi.

Savcı Menderes Arıcan, Facebook adresinden, "Sayın bakana Malatya'dan selamlar' başlıklı bir yazı paylaştı.
Arıcan, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Bakan; Çanakkale'deki görev yerimizden çoluk çocuğu bırakıp Malatya'ya geldik, geçici görevimize başladık. Ne oldu şimdi? Beni bu şekilde korkutup terbiye etmiş mi oldunuz? Hakimlik mülakat sınavında bürokratlarınızla birlikte kızımın hakkını yemiş olmanız ve mülakat sınavına giren onlarca müdür adaylarının mülakatında yapılan usulsüzlük ve hukuksuzluklar örtbas edilmiş mi oldu böylece? Ne geçti elinize şimdi? Beni susturmuş mu oldunuz? Beni korkutup, sindirip terbiye ettiğinizi mi düşünüyorsunuz? Buradan sonra da bir yerlere gönderme gibi bir niyetiniz var mı?"

"GÖZALTINA ALIP, TUTUKLATACAK MISINIZ? VALİZİM HAZIR"

Bu sürgün sonrası kendisine gözaltına alma, tutuklama işleminin yapılma durumun bakanlığın gündeminde olup olmadığını soran Savcı Arıcan, "Siz ve sizin talimatlarınızın dışına çıkmadıkları anlaşılan HSYK 1. Dairesi üyelerinin bundan sonraki planları nedir? Beni gözaltına aldırma, tutuklatma gibi bir niyetiniz var mı? Bir şey söyleyeyim mi; valizlerimi henüz tam olarak toplamadım. Sizden korkup korkmadığımı, tasarruflarınızdan çekinip çekinmediğimi hiç düşündünüz mü? Usulsüz ve hukuksuz bir işlem ve tasarrufla beni Çanakkale'deki evimden barkımdan, çoluk ve çocuğumdan ayırıp Malatya'ya göndermekle her şeyi hallettiğinizi mi? Ben halka hizmet ediyorum, siz bu işlem, tasarruflarınızla kime hizmet ediyorsunuz?" dedi.

"ADALETİN TERAZİSİ ŞEŞ BEŞ TARTIYORSA, İSTİFA ETMELİSİNİZ"

Adalete güvenin çok azaldığı bir ülkede Adalet Bakanı'nın mutlaka istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Savcı Menderes Arıcan, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Tartı aleti olan terazi bile eğri tartıyor ve denk tartma özelliğini kaybetmiş haldeyse; o tartı aleti ne yapılır? Tabi ki çöpe atılır. Peki, adının önünde adalet yazan bir bakanlığın kendi içinde adalet olmadığı yüksek sesle dillendiriliyor ve yargıya güvenin yüzde 3'e düştüğü söyleniyorsa; o halde ne yapılması gerekmektedir? O bakanlığın tepesinde oturan sayın bakanın o koltukta oturmaması gerekmektedir. O halde Adalet Bakanı, lütfen istifa edin ve o koltuğu boşaltın. Zira, o bakanlık bünyesinde yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluğun müsebbibi olarak siz görülmektisiniz. Demokratik bir ülkede bu kadar haksızlık ve hukuksuzluk yaşansaydı, bırakın istifayı; o ülkenin bakanı o ülkeyi terk eder, başka bir ülkeye iltica ederdi."
CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Arıcan: Beni sürmekle torpilin, hukuksuzluğun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER