Savcı Arıcan:Torpile karışanlar şimdi bu işi bize karıştırmayın diyor, tebrikler


Türkiye'de 120'den fazla adliyede 'Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü Personel Alımı' sınavlarında yapılan torpili belgeleriyle ortaya çıkaran Savcı Arıcan, şimdi de hukuk mücadelesi başlatan mağdur personelle ilgili ilgili ayrıntılı görüş istenen komisyonlardan birinin Adalet Bakanlığına verdiği iddia olunan cevabi yazının bir örneği paylaştı. Savcı Arıcan, paylaşımında, "Bu yazıyla, sınavı kim yaptıysa ve onlarca insanı mülakatta düşük puan vererek kim elediyse, o personelle ilgili ayrıntılı görüşü onlar belirtsin ve savunmayı da onlar yapsın. Beni bu işe karıştırma' diyor. Bu cevabı bakanlığa vermekte çekince göstermeyen ilgili komisyon, başkan ve üyelerini kutluyorum." ifadesini kullandı.

Kızı hakimlik sınavlarında 90 puan üzerinde almasına rağmen mülakatta düşük puan verilerek hakim yapılmayan Çanakkale Savcı Menderes Arıcan, 120'den fazla adliye de 'Yazı İşleri Müdürlüğü Personel Alımı' sınavlarında yaşanan torpille ilgili ilginç gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşmaya devam ediyor. Savcı Arıcan, söz konusu sınavlarda başarılı olmasına rağmen, mülakatta düşük puan verilerek elenip hukuk mücadelesi başlatan mağdur personelle ilgili ilgili ayrıntılı görüş istenen komisyonlardan birinin Adalet Bakanlığı'na verdiği iddia olunan cevabi yazının bir örneği paylaştı.

Savcı Arıcan, sosyal medya hesabında, 'Tebrik ediyor ve kutluyorum' başlıklı paylaşımında, ilginç bir iddiayı belgeleriyle gündeme getirdi. Savcı Arıcan, "Yazı işleri yazılı sınavında, yüksek puan almasına rağmen mülakatta düşük puanlar verilerek elenen onlarca sınav zedenin, Danıştay'da Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı davalar ile ilgili olarak; Bakanlık yetkililerinin Danıştay'a yapacakları savunmaya esas olmak üzere, adayın bağlı olduğu komisyonlardan yazı yazarak, o personelle ilgili ayrıntılı görüş istediğini bilgi olarak paylaşmıştık." ifadesini kullandı.

Savcı Arıcan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Kendisinden o personelle ilgili ayrıntılı görüş istenen Komisyonlardan birinin Adalet Bakanlığına verdiği iddia olunan cevabi yazının bir örneği aşağıdadır. Bu yazıyla mealen ve özet olarak; 'sınavı kim yaptıysa ve onlarca insanı mülakatta düşük puan vererek kim elediyse, o personelle ilgili ayrıntılı görüşü onlar belirtsin ve savunmayı da onlar yapsın, beni bu işe karıştırma' diyor. Bu cevabi veren ve bu cevabı bakanlığa karşı vermekte en ufak çekince göstermeyen ilgili Komisyon Başkan ve üyelerini kutluyor ve tebrik ediyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Arıcan:Torpile karışanlar şimdi bu işi bize... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER