"Savcı, eşyalarının nakliyat ücretini sanıklara ödetti"


Konya'daki 'paralel devlet' iddialarıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuksuz yargılanan dönemin Organize Büro Amiri İrfan Kaplan, savunmasını yaptı. Kaplan, 2008 yılında Okyanus Şirketler Grubu'na yapılan operasyonlarına ilişkin yapılan bazı dinlemelerin tapelerini okudu ve mahkeme heyetine sundu. Kaplan, mahkeme heyetine yaptığı savunmada "Bu tapelerde, dosyaya bakan Adana SavcıCengiz Bal'ın, tayini çıkması üzerine eşya nakliyat ücretini dosyanın sanıklarına ödettiği ortaya çıkmıştır." iddiasında bulundu.

Konya'da, Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 2008 yılında yapılan operasyonlar sonrası yargılanan ve 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un 'Polisler bana kumpas kurdu' iddiaları üzerine açılan dava, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

Davada yargılanan polisler, savunmasında 'Okyanus' soruşturmalarını yürüten savcılar ve şüpheliler arasındaki ilişkileri gösteren telefon dinlemelerini mahkeme heyetine sundu.

Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik yapılan operasyonlarda, Konya Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü Organize Büro Amiri olan ve tutuksuz yargılanan İrfan Kaplan, savunmasını yaptı. Kaplan, yapılan dinlemelerde, 2008 yılında Okyanus dosyasına bakan Adana Savcısı Cengiz Bal'ın, Nusret Argun'un avukatı ve ortaklarıyla olan bağlantılarına ilişkin dinleme tapelerini mahkeme heyetine okudu ve içeriği hakkında bilgi verdi. Kaplan, mahkeme heyetine okuduğu tapelerde, 'Okyanus' dosyasına bakan savcı Cengiz Bal ile dosyanın şüphelisi Nusret Argun ve şüpheli avukatı arasındaki maddi ilişkilerin ortaya çıktığını ileri sürdü.

"SAVCI, DİNLENEN TELEFONLARI ŞÜPHELİLERE SIZDIRDI"

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan polisler, Okyanus dosyasına bakan Adana savcı Cengiz Bal'ın, şüphelilere yönelik alınan dinleme kararları ve dinlenen telefon numaralarını şüphelilere sızdırdığını iddia etti. Bu yüzden şüpheli olan ve dinlenen Nusret Argun, Argun'un avukatı ve ortaklarının 'dinleme önleme' girişimlerinde bulunmaya başladığı ileri sürdü. Dinlemelerin önüne geçmek için 'açık hat' olarak tabir edilen hatları kullanmaya ve sık sık telefon numaralarını değiştirmeye başladıklarını mahkeme heyetine delilleriyle sundu. İstihbarat şube olarak, yapılan bütün dinlemelerin yasal olduğunu mahkeme heyetine anlatan dönemin Organize Büro Amiri İrfan Kaplan "Bizim, kanunsuz dinleme yaptığımıza yönelik hiçbir suçlama yok. Çünkü bütün dinlemeler yasal. Ben bu tapeleri ilgili makamlara göndermesem 'Polis İrfan Kaplan da bu işin içinde. Bu tapeleri neden sakladınız, menfaatiniz neydi?' diyeceklerdi. Ama ben görevimi yaptım ve ilgili makamlara bu dinlemeleri verdik." dedi.

"SAVCI, EŞYALARININ NATLİYAT ÜCRETİNİ SANIKLARA ÖDETTİ"

İrfan Kaplan, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, Nusret Argun, Argun'un avukatı ve iş ortakları arasındaki 13 adet tapeyi okudu. Bu tapelerde, Nusret Argun'un avukatının, savcı ile yaptığı gizli görüşmeleri telefonla müvekkiline aktardığının tespit edildiğini ifade etti. Dosyaya takipsizlik kararı veren savcının, daha sonra İzmir'e tayini çıktığını, İzmir'e taşınırken eşya nakliyat ücretinin dosyanın şüphelilerine ödettiğinin bu tapelerde ortaya çıktığı iddia etti.
CİHAN
<< Önceki Haber "Savcı, eşyalarının nakliyat ücretini sanıklara ödetti" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER