'İstediklerimi söyle, seni bırakacağım'

Hrant Dink cinayeti davasında ifade veren sanık istihbaratçı polis Muhittin Zenit, önemli açıklamalarda bulundu. İddianameyi yazan savcı Gökalp Kökçü’yü kendisine baskı yapmakla suçlayan Zenit, savcının, “İstediklerimi söyle seni bırakacağım.” dediğini açıkladı. Savcı Kökçü, iddianamede Zenit’in baskı ve tehdit altında verdiği bu bilgilere dayanarak Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’i suçlamış ve bu kişiler üzerinden Hizmet Hareketi ve Dink cinayeti arasında bağ kurmaya çalışmıştı.

'İstediklerimi söyle, seni bırakacağım'

Cinayeti 10 ay önce devletime bildirdim

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti’ne ilişkin 3’ü tutuklu 35 sanıklı davanın 5. duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli tutuksuz sanık Muhittin Zenit’in itirafları damga vurdu. Haber elemanı olan Erhan Tuncel’den aldığı bilgileri raporlara yansıttığını belirtti. Zenit, “‘Dink’in ne pahasına olursa olsun öldürülecektir’ ifadesi de raporlarda yer almaktadır. Olaydan 10 ay önce cinayeti devletime bildirmişim. Dink’in öldürüleceğini başka hangi cümlelerle rapora yazacaktım!” dedi.

Tuncel’e zarflama yaptım!

Cinayetten sonra Erhan Tuncel’i aradığını söyleyen Zenit, “Bilgi almak için Tuncel’i aradım. Ben o görüşmede karşımdaki adamı konuşturmaya çalışıyorum. Zarflama yapıyorum. Ancak söz konusu bu görüşmem çarpıtıldı.” diye konuştu. Gözaltında olduğu süreçte kendisine gelen bazı polislerin ‘anlat, sana yardımcı olalım’ dediğini açıkladı. Tutuklandıktan sonra da soruşturmayı yürüten Savcı Gökalp Kökçü’nün kendisini cezavinden çıkarma vaadiyle ifade vermeye zorladığını iddia etti.

Kastı aşan sorgu yapıldı

Cezaevindeyken de kendisine eski bir tanıdığı olan polisin aracı olarak gönderilerek, “Konuşsun, bırakalım.” mesajı gönderildiğini açıkladı. Zenit, “Ben de ne soracak diye merak ettim, gittim. Avukatımın yanımda yoktu. Savcı yanımdaki jandarmaları dışarı çıkardı. Tam 2 saat ifademi aldı. Psikolojim bozuktu. Şeker hastası da olduğum için ağzım kurudu. Elim ayağım titredi. Bana, ‘bunu şöyle söyle, bunu böyle söyle’ dedi. Kastı aşan şekilde sorgu yapıldı. Benim söylediklerimi yaz, seni bırakacağım. Sen çok şey biliyorsun diye baskı kurdu. Daha sonra savcının istediklerini yazmam için başka bir odaya alındım.” dedi.

<< Önceki Haber 'İstediklerimi söyle, seni bırakacağım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER