Savcı Preet Bharara'ya yeni görev

New York’taki bombalı saldırının zanlısı Ahmet Han Rahami’yle ilgili terör soruşturmasını Rıza Sarraf davasının savcısı Preet Bharara yürütecek.

samanyoluhaber.com

Bharara, New York ve New Jersey’de, hafta sonu meydana gelen patlamaların şüphelisi Ahmet Han Rahami’nin, yaralı olarak yakalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Bharara, soruşturmanın Rahami’nin, New Jersey’de, yakalandığı kentte başlatılacağını, ön iddianamenin ardından kendisi ile ilgili suçlamaların belirleneceğini söyledi.

Preet Bharara, soruşturmayı New Jersey federal savcılarıyla birlikte eşgüdüm içerisinde sürdüreceklerini, New York’taki patlamayla ilgili derin bir soruşturma başlatacaklarını söyledi. Bharara, Rahami’nin Manhattan’da federal yargının karşısına çıkacağına işaret etti.

Bharara’nın, Rahami’nin beş ayrı suçtan Manhattan’da yargılanması için federal dava açmaya hazırlandığı iddia edildi.

FBI: ‘Patlamalarda terör hücresi bağlantısı yok’

New York ve New Jersey, meydana gelen patlamalar sonrasında bazı güvenlik güçleri ve terör uzmanları tarafından ortaya atılan, uyuyan bir terör hücresinin devreye girdiği iddialarına da FBI’dan yanıt geldi.

Ortak basın toplantısında konuşan FBI Başkan Yardımcısı William Sweeney, patlamalarla ilgili bir terör hücresi bağlantısına henüz rastlamadıklarını söyledi.

Sweeney zanlı Rahami’nin, New York’taki patlamayla New Jersey’de planlanan bombalı saldırılar ve bulunan bomba düzenekleriyle bağlantısı olduğunu öne sürdü.

Rahami’nin, FBI’ın radarında olduğunu belirten Sweeney, bir basın mensubunun patlamalarla ilgili, “Radarınızda başka biri var mı?” sorusunu da, Rahami’nin FBI’ın radarında olduğunu belirterek daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi. 

New York Belediye Başkanı patlamanın terör saldırısı olduğunu kabul etti

Daha önce yaptığı açıklamalarında Chelsea semtinde meydana gelen patlamayı bir terör saldırısı olarak adlandırmayan New York Belediye Başkanı Bill de Blassio, gelişmelerin ardından olayın kesinlikle bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. De Blasio, Rahami’nin patlamalarda yalnız hareket düşüncesinde olduğunu belirterek, başka aranan kişilerin olmadığını belirtti.

Bharara’yla aynı basın toplantısında konuşan Başkan de Blassio, New Yorklular’ın terör saldırılarına karşı uyanık olması gerektiğini belirterek, “Şüpheli bir paket görürseniz derhal bildirin. New York’ta halkın ve BM Genel Kurulu nedeniyle burada bulunan heyetlerin güvenliğini sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bazı ek tedbirler alındı. Metro istasyonlarında ve diğer önemli yerlerde çanta üst aramaları sıklaştırıldı. Tüm bunlar kentin güvenliği için alınmış tedbirlerdir.” diye konuştu.

Başkan de Blasio, Rahami ile çatışmaya giren iki polis memurunun yaralanmasından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Rahami’nin yakalanması için hem federal hem de yerel güçlerle koordineli çalışıldığını belirterek, güvenlik güçlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Voice of America
<< Önceki Haber Savcı Preet Bharara'ya yeni görev Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER