Savcıdan mahkeme memurlarına skandal soru

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 72 polislele ilgili soruşturmayı yürüten savcının Sulh Cezalarla ilgili “reddi hakim” kararı veren mahkeme memurlarının ifadesini aldığı ve memurlara, “Neden böyle bir kararı yazdınız” diye sorduğu belirtildi.

Savcıdan mahkeme memurlarına skandal soru

Aralarında Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 75 kişi hakkında tahliye kararı verilmesinin ardından adliyede sular durulmuyor. Alınan bilgilere göre, polislerle ilgili soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili İsmail Uçar, reddi hakim kararı veren İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi memurlarının ifadesini aldı. Başsavcı Vekili İsmail Uçar mahkeme kalemindeki, kararı yazan katip ile yazı işleri müdürünün tanık sıfatıyla ifadesini aldı. TARAF’ın edindiği bilgilere göre, savcının hangi soruşturma kapsamında memurların ifadesinin alındığı kesinlik kazanmazken, Uçar’ın memurlara, “Niye böyle bir karar yazdınız” şeklinde sorular yönelttiği öğrenildi. Tahliye kararlarının verildiği cumartesi günü alınan ifadeler kapsamında memurların bu soruya karşılık, “Biz hâkim bey ne derse yazarız” dedikleri öğrenildi.
 
HÂKİMDEN BİR DİZİ ŞİKÂYET
 
Bununla birlikte, HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alınan 29. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Metin Özçelik, bir dizi suç duyurusunda bulundu. Özçelik, öncelikle, reddi hâkim kararını yerine getirmeyen yetkililer hakkında şikâyetçi oldu. Bu soruşturma kapsamında, tahliye kararını onaylamayan savcıdan, cezaevi yönetimine kadar herkesin yaşananlarda sorumluluğu bulunduğu ve ifade vermeleri gerektiği belirtiliyor. Özçelik ayrıca, basında hakkında çıkan haberler hakkında da Basın Suçları Bürosu’na ve Müracaat savcılığına şikâyette bulundu.
 
<< Önceki Haber Savcıdan mahkeme memurlarına skandal soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER