Savcılık Bayraktar'ın 17/25 Aralık için 'soruştur' çağrısını reddetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 20 2021
İstanbul başsavcılığı, 17-25 Aralık sürecinde istifa eden eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın “Dosyamda ne varsa hepsi doğrudur, hem tapeler hem teknik takip” sözlerine ilişkin ‘soruşturma yapılmasına yer olmadığına‘ karar verdi.
Diken’den Altan Sancar’a konuşan Bayraktar, 17-25 Aralık 2013 operasyonunda kendisi hakkında açılan dosyada yer alan bilgileri kabul ederek şunları söylemişti: “Dosyam var, dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir.”
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Bayraktar’ın açıklamalarını yargıya taşımış, Bayraktar’ın yanı sıra eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında ‘suç işlemek için örgüt kurmak‘, ‘zimmet’, ‘irtikap’, ‘görevi kötüye kullanma‘ ve ‘kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre İstanbul başsavcılığı, ‘aynı olayla ilgili olarak daha önceden soruşturma yapıldığı’ gerekçesiyle ‘soruşturma yapılmasına yer olmadığına‘ karar verdi.
Ancak HKP, karara itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, ‘savcılığın, ikrar ve itiraflara dair maddi gerçekliği araştırmaya lüzum görmediği ve göz ardı ettiği‘ kaydedildi.
Kararı veren savcının ‘yetkisini kötüye kullandığı’ savunulan dilekçede, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski Meclis başkanı Cemil Çiçek’in de tanık olarak dinlenmesi istendi.
"YENİ DELİL NİTELİĞİNDE"
HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, savcının ‘yıldırım hızıyla takipsizlik kararı verdiğini’ belirtirken, kararın gerekçesi olan eski takipsizlik kararlarına işaret etti.
Çolak, şunları söyledi: “Takipsizlik kararı, kazanılmış hak doğurmaz. İtiraflar yeni delil niteliğindedir. Yeni deliller ortaya çıktığı için yargılanmanın yenilenmesi gerekir.”
Bayraktar’ın “Tarafsız bir savcı ç
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


