Savcılık delil bulamamış , delil üretmeye çalışıyor

Savcılıklar aileleri parçalayıp hazır ifadelere imza attırmaya çalışıyor.

SHABER3.COM

15 Temmuz sonrası Hizmet hereketine yönelik gerçekleştirilen kumpas çerçevesinde ölümler, işkenceler ve parçalanan ailelerin dramı devam ediyor. 

Denizli 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararlar pek çok çocuğu anne ve babasız bıraktı. 

Ankara’daki evinden 18 Şubat 2017 günü gözaltına alınan ve  Denizli’ye götürülen birisi ilkokul 1.sınıfta diğeri ilkokul 5. sınıfta okuyan iki çocuk annesi öğretmen H.C. bir haftadır Denizli emniyetinde gözaltında tutuldu. Denizli 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen H.C. hakkında soyut iddialarla tutuklama kararı çıktı.

Yaklaşık 7 ay önce Ankara’daki evlerinde gece polis baskınıyla apar topar gözaltına alınan babalarından koparılan C. ailesinin küçük çocuklarına en büyük desteği anneleri H.C. veriyordu.

7 ay boyunca babalarının yokluğunu ve hasretini hissettirmemek için büyük fedakarlık ve gayret gösteren anne H.C.’nin tutuklanmasıyla aile ikinci büyük şoku yaşadı. 

Babalarının ardından şimdi de annelerinden koparılan çocuklar akrabalarının yanında kalmak zorunda bırakıldı. C.ailesinin akrabaları ise çocukların yaşadıkları tramvaların ilerideki hayatlarını etkilemesinden ve kalıcı ruhsal sorunlar bırakmasından endişe duymakta.

Denizli'de özellikle kocaları tutuklu kadınların seçilerek gözaltına alınmaları dikkat çekiyor. Çocukların ortada bırakılarak babalarının hazır ifadelere imza atmasının sağlanmaya çalışıldığı ifade ediliyor. 

Gözaltına alınan kadınlardan bir diğeride Kars’ta öğretmen olan ve sonrasında KHK ile ihraç edilip işsiz kalan bir anneydi. Önce eşinin tutuklanması ve ardından çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden atılması ile büyük çaresizlik yaşayan annenin şimdide tutuklandı. İşsiz bırakılan ve özgürlüklerinden yok edilen aile adeta ölüme terkedildi. 

Sözkonusu anne Denizli Emniyeti'nin eksi 1. katında bulunan nezarethanede bekletilirken 15 aylık bebeğinden ayrıldı. Anne sütü emen bebeğin beslemesine dahi izin verilmedi. Ardından anne şikayet yeri ve son görev yeri olan Kars’a nakledildi. Polisler uçak biletine bebeği dahil etmeyerek bebeği ikinci kez annesinden ayırdılar.
<< Önceki Haber Savcılık delil bulamamış , delil üretmeye çalışıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER