Savcılık kaza için 165 kişinin ifadesini aldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 11 2020
Sabiha Gökçen'de kaza yapan uçağın enkazı kaldırıldı. Savcılık 165 kişinin ifadesine başvurdu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak kaza yapan Pegasus Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının enkazını kaldırma çalışmaları tamamladı.
Enkaz alanındaki Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu (KAİK) ekipleri, uçağı parçalara ayırdı. Ekipler, çalışmanın 4. gününde vinç yardımıyla uçağın gövde ve kuyruk kısmını birbirinden ayırarak TIR’lara yükledi.
Enkaz çalışmasının tamamlanmasının ardından diğer ekipler de hem uçaktan ve hem de yolculardan düşen parçaları olay yerinden topladı. Uçağın parçalarının detaylı incelemelerinin yapılması için Gebze’de özel bir depoya götürüleceği öğrenildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kazaya ilişkin 165 kişinin ifadesini aldı. Yolcuların dışında ifadesi alınanlar arasında pisti pas geçen THY pilotları, kule ve meydan görevlilerinin de bulunduğu öğrenildi.
İzmir- İstanbul seferini yapan ‘Açelya’ isimli Pegasus uçağı 5 Şubat’ta iniş yaptığı sırada pistten çıkarak üçe ayrılmıştı. Kazada 3 kişi yaşamını yitirmiş, 180 kişi yaralanmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


