Savcılık 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kaldırılsın' dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Erdoğan'a hakaret iddiası ile HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın vekilliği düşürülmüştü.

SHABER3.COM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 5 Ocak'ta Beşiktaş Belediyesi'nde yaptığı konuşmasının ardından Erdoğan'ın suç duyurusu üzerine fezleke hazırladı.

Havuz medyasında yer alan haberde 11 sayfalık fezlekede Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. 

Fezlekede şu iddialar yer aldı:

"(Kılıçdaroğlu'nun) Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu işlediği, sözlerinin tahkir edici olup küçültücü değer yargıları içeren ibareler ihtiva ettiği ve küçük düşürücü nitelikte kullanıldığı, kullanılan sözlerin eleştiride bulunmak ve düşünce açıklaması sınırlarını dolayısıyla hukuka uygunluk sınırlarını aştığı, bu eleştirilerin aşağılama ve küçük düşürücü nitelikte olduğu dolasıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarını taşıdığı anlaşılmıştır."

HDP'Lİ YILDIRIM'IN ERDOĞAN'A HAKARETTEN VEKİLLİĞİ DÜŞTÜ

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın Erdoğan'a 'Saraydaki padişah bozuntusu' dediği için vekilliği düşürülmüştü. Karar,  başta Kılıçdaroğlu olmak üzere pek çok muhalefet vekili hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla dava açılması tartışmalarını beraberinde getirmişti.
<< Önceki Haber Savcılık 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kaldırılsın'... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER