Savunma Komisyonu'nda 'divanda yer alma' tartışması


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu 26. Dönem İkinci Toplantısı Komisyon Başkanı Faruk Özlü başkanlığında yaptı. Toplantıda komisyon üyeleri tek tek kendilerini tanıttı.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, askerlik ve savunma ile ilgisinin sadece isimlerle sınırlı olmadığını doğuştan asker sayılabileceğini söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, 14'ü deniz kuvvetleri ve genelkurmay başkanlığı olmak üzere 21 yıl kurmay subay olarak görev yaptığını anlattı. Komisyonun CHP'li üyesi Dursun Çiçek, komisyon divanında muhalefet partisinden de üyelerin olması talebinde bulundu.

Komisyon başkanı seçiminin yapıldığını anlatan Faruk Özlü, "Her toplantıda gündeme getirmeyi düşünüyorsanız seçim oldu bitti her şey yasal. Bunun demokrasiye aykırılık ve yasal olmayan bir tarafı yok. Seçim bu oldu. Bunu tekrar tekrar söylemenizin bir faydası var mı?" diye konuştu.

Özlü'nün sözleri üzerine Dursun Çiçek, "Başkanvekili istifa eden yerine muhalefetten başkan vekili seçeriz. Muhalefetin de temsil edildiği bir divana sahip oluruz, bu tartışma da biter." cevabını verdi.

Komisyon Başkanı Özlü ise "Milli Savunma komisyonu iç tüzükle kurulan bir komisyon. Yasayla değil. Verilen komisyonların yasasında muhalefette iktidara paylaşım açıklanmış yasayla o yüzden jest değil. Yasasında var. Yasa gereği muhalefetle paylaşılmış. Bizim komisyonda böyle bir şey yok. Olsa biz de yapardık." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Savunma Komisyonu'nda 'divanda yer alma' tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER