SAYD Başkanı Altınay: Turizmdeki kriz teğet geçecek ancak acıtacak


Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Sefa Altınay, turizmde yaşanan krizlere 'aşılı' olduklarını belirterek ne yapabileceklerini düşünmek için önlerinde zaman olduğunu söyledi.

Seyahat acenteleri ile tedarikçiler, 5-6 Şubat 2016 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek Seyahat Acenteleri ve Tedarikçileri Fuarı'nda (SATEF) bir araya gelecek. Fuarın tanıtım toplantısı Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden SAYD Başkanı Sefa Altınay, "Krizlere aşılıyız. Bu bizi korkutmaz, korkutmadı. Yaşanan kriz teğet geçecek ancak biraz acıtacak." dedi. Kriz dolayısıyla turizmcilerin bu sezon biraz düşünmeye vakti olacağını anlatan Altınay, şöyle konuştu: "Bu tür ortamlarda değişik projeler ile bir araya geldikçe yakınlaşıp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu da turizme ve kente katkı sağlıyor."

SATEF fikrinin bir beyin fırtınası sonucu ortaya çıktığını anlatan Altınay, özellikle Anadolu'daki turizm ve hizmet yükseltilmlesi için fırsat olacağını vurguladı.

Spor Turizm Birliği Başkanı Ferit Turgut ise, acentelerin ve tedarikçilerin bu fuarla bir ilke imza atacağını belerterek, "Spor turizmi bu bölge için önemli bir yere sahip. Kaliteli hizmet sunabilme anlamında önemli yollar katettik. Acentelere ve tedarikçilere kaybettiklerini yerine koyabilecekleri bir ortam sunacak. Özellikle bu ortamda yapılacak en güzel şey; hep birlikte kenetlenip ürünleri geliştirmek ve bunu bir pazara odaklanmak yerine diğer pazarlara da farklı turistleri ülkeye gelmesini sağlayacaktır." dedi.

Her yıl şubat-mart aylarında seyahat acenteleriyle tedarikçilerin yıllık iş anlaşmaları yaptığını hatırlatan Agoras Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dükkancı da, tedarikçilerin bu mevsimde acente acente dolaşarak ürün ve hizmetlerini tanıttığını, yıllık anlaşmalar yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Fuarın anlaşmaların yapıldığı bir platform oluşacağını ümit ettiklerini belirten Dükkancı, kısa zamanda daha çok tedarikçi, daha çok acenteyle buluşabilme imkanına kavuşacaklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber SAYD Başkanı Altınay: Turizmdeki kriz teğet geçecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER