'Sayıştay'da hukuksuzlukların üstü örtülüyor' diyen başdenetçiye ibretlik ceza: Memuriyetten atıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 20 2019
Sayıştay Başdenetçisi Burcu Kozba’nın kurumla arasında süren 10 yıllık yargı süreci memurluktan çıkarılmasıyla sonlandı. “Sayıştay’da hukuk dışı işlemlerin üzeri örtülüyor” diyen Kozba’nın kuruma hakaret ettiği ve savunma sınırını aştığı öne öne sürüldü

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre, Sayıştay Başdenetçisi Kozba’nın memuriyetten çıkarılmasına yol açan gelişmeler özlük hakları için açtığı davayla başladı. Kozba, yaklaşık 10 yıl önce zorlu sınav süreçlerinin ardından işe girdi ve denetçi adaylığı tamamlanmadan kurumdan çıkartıldı. Açtığı dava sonucu işe iade edilen Kozba, tekrarlanan denetçilik sınavında başarılı oldu. Ancak bu kez de özlük haklarının tam olarak ödenmemesi sorunu ile karşılaştı ve 12. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
Mahkeme sürecinde Sayıştay’ı temsilen duruşmaya katılan görevlinin yalan beyanda bulunduğunu söylediği için Kozba hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Hakarette bulunduğu gerekçesiyle ‘bir yıl kademe ilerlemesi’ cezası verildi.
Savunmasına soruşturma açıldı
Kozba, bu ceza üzerine tekrar mahkemeye başvurdu. Soruşturma Kurulu’nun raporuna ilişkin mahkemeye gönderdiği savunmasında Kozba, şunları ifade etti:
“Sırf bana disiplin cezası verilebilmesi için mevzuat hükümlerinin ve etik değerlerin bu kadar ayaklar altına alınmış olması beni üzdü. Soruşturma sürecinde görülen bazı hukuka aykırılıklar tespit ettim. Bu belgelerin doğrulukları konusunda tereddütlerim olsa da resmi belge. Hak arama hürriyetim çiğnendi. Kurumda daha önce yapılmış olan ve hali hazırda yapılmakta olan hukuk ve etik dışı işlemlerin üzeri örtülmek istenmekte.”
Savunmasında Kozba, denetim raporlarında yer alan hükümet uygulamalarına ilişkin eleştirel tespitlerin ardından kendi isteğiyle görevden ayrıldığı iddia edilen Denetim İşlerinden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in de sürecin içinde olduğunu öne sürerek onu da suçladı. Kozba’nın, bu savunması da kurum tarafından hakaret sayıldı ve hakkında tekrar disiplin soruşturması açıldı.
Kozba “Savunma yapma sın
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!8.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


