Sayıtaş raporu: AKP’li belediyede 2 milyon lira kayıp

Sayıştay denetleme raporunda göre, Menderes Belediyesi kasasında bulunan para ile açıklanan mali tablolar arasında 2 milyon TL’lik kayıp bulunuyor.

SHABER3.COM

Sayıştay’ın AKP’li Menderes Belediyesinde için hazırladığı raporda 2 milyon liraya yakın bir paranın kayıp olduğu belirlendi.

İhalesiz kira sözleşmelerini yenileyen belediyede ayrıca sınavsız kadro ataması da tespit edildi.

Kurum içerisinde yapılan memuriyet atamalarının ise liyakata uygun yapılmadığı tespit edildi.

USULSÜZLÜKLER, SAYIŞTAY RAPORLARIYLA BELGELENDİ

Evrensel’den Dilek Omaklılar‘ın haberine göre, Menderes Belediyesine ait Sayıştay Denetleme Raporunda da, tespit edilen bulgular arasında, mali kuruluşlara yatırılan sermayeler hesabının gerçeği yansıtmaması, İller Bankası tarafından tahakkuk ettirilen borçların muhasebenin ilgili borç hesaplarında görülmediği, hizmet alımı suretiyle taşıt edinilmesi işi ile idareye destek maksatlı personel çalıştırılması işinin bağlantılı olmamasına rağmen birlikte ihale edildiği, sınavla girilecek kadrolara sınavsız naklen atama gibi usulsüzlükler yer aldı.

MALİ TABLOLAR GÜVENİLİR DEĞİL

Denetleme raporunda yer alan bulgulara göre belediyenin kasasında bulunan para ile, açıklanan mali tablolar arasında 2 milyon TL’lik kayıp bulunuyor.

Raporda kayıp paraya ilişkin şu tespite yer verildi: “Kurumun mali tablolarında 240 Mali Kuruluşlara Yatırılan Sermayeler Hesabı, 1.837.402,58 TL eksik tutar ile yer almıştır. Bu durum 2017 yılı mali tablolarının doğruluğunu ve güvenilirliğini olumsuz etkilemiştir.”

HATALI MUHASEBE TUTMANIN MALİYETİ 369 BİN TL

Raporda, taşınmaz, kültür varlıklarının korunması için tahsil edilen katkı paylarının hatalı muhasebeleştirilmesi ve zamanında gönderilmemesi nedeniyle 369 bin 569 lira 85 kuruş yapılandırma faizine maruz kalındığı belirtildi. Yine belediye borçlarının mevzuat sırasına göre ödenmemesinden kaynaklı zarar oluştuğu da ifade edildi.
<< Önceki Haber Sayıtaş raporu: AKP’li belediyede 2 milyon lira kayıp Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER